Алієв розкрив плани щодо будівництва коридору з Туреччиною через Вірменію

31 грудня 2020, 18:20
За словами Ільхама Алієва, відкриття Нахічеванського коридору - важливий пункт угоди, підписаної лідерами Азербайджану, Вірменії та Росії у листопаді.
Алієв
У найближчі дні ми почнемо будівництво залізниці від Горадіза до Зангілана - Алієв / president.az

Будівництво Нахічеванського коридору між Азербайджаном і Туреччиною через територію Вірменії почнеться вже найближчим часом. Будівництво залізниці з Горадиза до Зангілана триватиме близько двох років, проте вантажна логістика за цим маршрутом буде запущена набагато раніше.

Як заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв під час зустрічі з делегацією Туреччини, незабаром почнеться будівництво залізниці з Горадиза до Зангілана – до кордону з Вірменією.

"У найближчі дні ми почнемо будівництво залізниці з Горадиза до Зангілана, до кордону з Вірменією. Вже готується технічно-економічна основа, за короткий час була прокладена дорога з Горадиза до Зангілана, я сам їхав цією дорогою, дуже зручно, можна проїхати з високою швидкістю", - сказав азербайджанський глава держави, повідомляє РИА Новости.читайте такожУ Туреччині пояснили, як Анкара допомогла Азербайджану перемогти у Карабасі

Алієв акцентував увагу на тому, що реалізація залізничного сполучення повинна завершитися лише через два роки, проте в планах Баку – запуск пересування вантажів у цьому напрямку до закінчення усіх робіт.

"Але наша думка полягає в тому, щоб не чекати цих термінів, перевезення можуть здійснюватися до Горадиза залізницею, потім за допомогою великотоннажних машин. Це дуже важливе питання, що стоїть на порядку денному. Вважаю і впевнений, що ми можемо послати первинні вантажі через територію Азербайджану, Вірменії та Нахічевані до Туреччини і прийняти їх у зворотному напрямку", - додав Ільхам Алієв, підкресливши, що запуск Нахічеванського коридору передбачено підписаною Азербайджаном, Вірменією і Росією тристоронньою заявою щодо врегулювання конфлікту у Нагірному Карабасі.

Конфлікт у Нагірному Карабасі

  • У районі Нагірного Карабаху 27 вересня 2020 року стався найбільший за останні роки спалах військового протистояння між Вірменією та Азербайджаном. Повномасштабні бойові дії завершилися 9 листопада підписанням Ільхамом Алієвим, Ніколом Пашиняном і Володимиром Путіним заяви щодо припинення вогню.
  • Азербайджан став переможцем військового конфлікту. Згідно з домовленостями сторін, Вірменія і анклав НКР передали Баку контроль над Агдамським, Кельбаджарським і Лачинським районами. Вздовж Лачинського коридору та на новій лінії розмежування були розміщені російські миротворці.
  • Згідно з одним із пунктів домовленостей, Вірменія дала згоду на будівництво через свою територію транспортного коридору, який з'єднає Азербайджан з ексклавом держави – Нахічеванською автономною республікою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти