У оператора Північного потоку -2 розповіли, чи буде Академік Черський його добудовувати

15 квітня 2020, 19:15
Підлогу Коркоран, фінансовий директор компанії-оператора "Північного потоку" -2, розповів, чи візьме участь судно-трубовкладчик Академік Черський у добудові разопровода.
Труби
Труби / Reuters

Компанія-оператор Північного потоку-2 Nord Stream 2 AG не може ні підтвердити, ні спростувати той факт, що судно-трубоукладчик Академік Черський реально візьме участь у добудові газопроводу.

Таку заяву в інтерв'ю німецькому виданню Energate зробив фінансовий директор компанії Пол Коркоран.

"Так [про судно Газпрому - Главред] про це пишуть газети - вони не завжди праві. Я не можу це підтвердити. Що я можу сказати - ми розглядаємо всі варіанти завершення трубопроводу. У нас поки немає остаточного рішення. Я нічого не можу сказати також про варіанти і графік. Шість відсотків або 150 кілометрів газопроводу все ще відсутні", — заявив він.

відео дня

Коркоран висловив переконаність в тому, що закінчення будівництва Північного потоку-2 повністю відповідає інтересам європейської економіки.

"У короткостроковій перспективі завжди є коливання попиту і пропозиції, що не є вирішальним. Але європейський видобуток газу скоротиться удвічі в найближчі 15 років. Погляньте на швидке скорочення виробництва на родовищі Гронінген", - розказав він.

Фінансовий директор Nord Stream 2 AG вважає, що США захищають санкціями проти Північного потоку 2 власні газові інтереси і європейські країни повинні усвідомлювати загрозу своєму енергетичному суверенітету від Вашингтона.

Нагадаємо, раніше відомий експерт-політолог Андреас Умланд з Інституту євроатлантичного співробітництва розповів, чи викличе запуск Північного потоку-2 новий виток війни в Україні.

До цього німецькі ЗМІ повідомляли про те, що в США придумали новий "зашморг" для будівництва газопроводу Північний потік-2.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти