Чехія пішла на жорсткий карантин

16 березня 2020, 08:02
За порушення карантину жителів Чехії каратимуть.
У Чехії введи карантин
У Чехії запровадили карантин / Фото vinegret.cz

Через небезпечний коронавірус COVID-19 у Чехії запровадили карантин на території всієї країни. Карантин почне діяти з понеділка, 16 березня, і триватиме до шостої ранку 24 числа.

В умовах карантину жителям Чехії запропоновано обмежити до мінімуму свої пересування, перебування на вулиці та в громадських місцях. Також влада рекомендувала якнайменше контактувати з іншими людьми, передає місцеве видання vinegret.cz. Виходити з будинку чехам дозволили тільки для:

  • походу на роботу або ведення підприємницької діяльності;
  • відвідання родичів або близьких осіб;
  • покупки продуктів, ліків, гігієнічних засобів, косметики, побутової хімії, кормів та інших товарів для тварин, палива на АЗС;
  • прогулянок на природі в лісах і парках (гуляти з дитиною і вигулювати собаку можна);
  • присутності на похороні.

Крім того, в країні заборонили роботу онлайн-сервісів таксі, таких як Über або Bolt. Класичні таксі продовжать роботу в звичайному режимі. Також у Чехії тимчасово заборонили роботу готелів, хостелів та інших підприємств готельного типу, а також всіх магазинів електроніки (оффлайнових).

відео дня

Контролювати дотримання карантину буде поліція і понад 2 тис. військовослужбовців, а також близько 400 співробітників митниці.

читайте такожСмертоносний китайський вірус влаштував переполох ще в трьох країнахЗа порушення карантину жителів Чехії каратимуть. Зокрема, прем'єр-міністр Андрій Бабиш заявив, що порушення карантину буде трактуватися як умисне поширення суспільно небезпечного інфекційного захворювання, що є кримінальним злочином і передбачає покарання до 12 років в'язниці.

Нагадаємо, з 16 березня уряд Чехії ввів повну заборону на в'їзд іноземців і на виїзд своїх громадян через розповсюдження коронавірусу.

Раніше Главред писав, як живуть українці в коронавірусній Чехії. Зокрема, наш співвітчизник Максим, який проживає у Празі, розповів, що в метро міста встановили дозатори для дезінфекції рук, школи, дитячі садки та університети закриті, а студенти перебувають на дистанційному навчанні. Крім того, обмеження торкнулися і громадського транспорту – автобуси їздять трохи рідше, а студентські та шкільні проїзні скасували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти