"Проголосують, як з рушниці": екс-полковник ФСБ розповів про новий план Путіна

29 лютого 2020, 10:29
Геннадій Гудков вважає, що росіяни вже змирилися.
Путін
Володимир Путін / УНІАН

Мета змін в Конституцію Росії полягає в тому, щоби увічнити владу нинішнього господаря Кремля Володимира Путіна. Таку думку висловив опозиціонер і колишній полковник ФСБ Геннадій Гудков, який раніше заявляв, що президент України Володимир Зеленський став у Росії популярнішим за Путіна.

Після всеросійського голосування щодо поправок до Конституції, яке заплановано на 12 квітня, відбудеться наступний етап – Путін продовжить президентський термін ще на 6 років за замовчуванням, вважає Гудков.

"На референдум має прийти 50-70% людей і проголосувати, як з рушниці. Ось тоді Путін скаже: "Ну, все відмінно, піпл схавав, давайте тепер другий етап конституційної реформи. Назвіть мене верховним правителем, а в умовах перехідного періоду і ворожого оточення президентський термін може бути продовжений ще на 6 років. А далі - як сподобається. Тобто мета змін в Конституцію – увічнити владу Путіна", – заявив Гудков в інтерв'ю Обозревателю.

відео дня

При цьому колишній полковник ФСБ вважає, що росіяни вже змирилися з новими змінами.

"Протестувальників садять, "плющать" і дають незрозумілі терміни – в таких умовах можна ухвалити все, аж до довічної влади. Кремль якимось кривим шляхом хоче змінити деякі частини Конституції, а слухняна раболіпна Дума все це затвердить. Хоча не прописано жодної законної підстави, не опрацьований жоден нормативний акт – якась абракадабра", – зазначив політик.

Нагадаємо, російський політолог Леонід Радзіховський вважає, що президент Росії Володимир Путін точно більше не буде балотуватися на виборах президента і може залишити свою посаду раніше 2024 року. При цьому йти з влади Путін не збирається.

Експерт припускає, що нинішній російський лідер створить для себе довічну представницьку посаду в Держраді з великими повноваженнями. Ця посада дозволить Путіну зберегти всі привілеї та можливість зустрічатися зі світовими лідерами.

"Ця посада означає або реальну владу в країні, або це просто почесне представницьке місце", – вважає експерт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти