Сенат викручує руки Трампу: президента позбавили важливого повноваження

14 лютого 2020, 00:04
Сенат США позбавив президента можливості самостійно оголошувати війну Ірану.
Трамп
Трамп не зможе сам оголосити війну Ірану / Reuters

Після того, як Сенат США з тріском провалив процедуру імпічменту президента Дональда Трампа, йому вдалося схвалити ще одне резонансне рішення. Так, Сенат підтримав резолюцію, яка обмежує повноваження лідера американців у питанні використання збройних сил щодо Ірану.

Як повідомляє Reuters, резолюцію підтримав 51 сенатор. Ще 44 представники верхньої палати Конгресу виступили проти документа.

Згодна з текстом документа, Трамп не зможе оголосити війну Ірану без схвалення Конгресу. Але у президента США все одно залишається право на застосування сили в разі, якщо від Ірану виходитиме загроза атаки на об'єкти або військових США.

відео дня

Також Трампу не заборонено використовувати сили проти терористів Аль-Каїди, але в цьому випадку йому доведеться обгрунтувати Конгресу необхідність таких радикальних заходів.

Пізніше в Білому домі заявили, що Трамп планує накласти вето на даний законопроект.

Раніше Трамп заявив про грандіозні плани щодо створення в США найпотужніших у світі ядерних сил. За його словами, поки що у США немає адекватних договорів з РФ і Китаєм з контролю над озброєннями, у Білого дому відсутній інший шлях, крім як створювати потужний ядерний "кулак". При цьому президент США зазначив, що одночасно представники Москви та Пекіна вже заявляли про бажання проводити переговори щодо даного питання.

"Вони сподіваються зупинити шалену витрату мільярдів і мільярдів доларів на ядерну зброю", – заявив Трамп.

Також Главред писав, що після провалу процедури імпічменту, Трамп не забарився з реакцією і опублікував ролик з натяком на те, що буде правити вічно. На кадрах відео показано чотирирічні терміни майбутніх президентів США: 2020, 2024, 2028 і так далі. Все відбувається під класичну музику норвезького композитора Едварда Гріга " В печері гірського короля. У підсумку фото Трампа з'являється поруч з відміткою 2048 року. Потім напис перетворюється в лічильник, цифри на якому збільшуються до тих пір, поки не досягають 90 000, а потім з'являється напис Trump 4eva (Трамп назавжди).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти