Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію миру

30 січня 2020, 23:16оновлено 17 вересня 2020, 16:40
Ініціативу проявили в Швеції.
Грета Тунберг
Грета Тунберг може отримати Нобелівську премію миру / Reuters

Відома екологічна активістка-школярка Грета Тунберг і глобальний протестний рух П'ятниці для майбутнього з ініціативи Шведських законодавців висунуті на Нобелівську премію миру 2020 року.

"Грета Тунберг - кліматична активістка, і головна причина, з якої вона заслуговує Нобелівську премію миру, полягає в тому, що, незважаючи на молодий вік, вона наполегливо працювала над тим, щоб політики відкрили очі на кліматичну кризу", - написали парламентарії лівих партій Йенс Холм і Хакан Свеннелінг в листі норвезькому Нобелівському комітету, їх цитує AFP.

читайте такожВеликий успіх: Грета Тунберг стала людиною за версією TimeНа думку ініціаторів, кліматична криза може призвести до різних наслідків, у тому числі нових конфліктів і війн, тому важливо привернути до даної проблеми увагу.

"Кліматична криза призведе до нових конфліктів і, врешті-решт, війн. Дія щодо зменшення наших викидів і дотримання Паризької угоди також є актом миру", - сказали вони.

Шведи вважають, що без руху П'ятниці за майбутнє і Грети Тунберг "питання клімату не було б на порядку денному в такій мірі, як сьогодні".

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі в Швейцарії назвав відому екоактивістку Грету Тунберг дуже злий. За його словами, необхідно "відкидати вічних пророків", які говорять про прийдешній апокаліпсис.

Як раніше повідомляв головред, Шведська екоактивістка Грета Тунберг у Давосі зажадала зупинки видобутку викопних видів палива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти