Ворога відкинули від Києва на 70 км: у ЗСУ розповіли про провал плану оточення

18 березня 2022, 15:18
Ворог зупинений, смуга зовнішнього кільця навколо Києва розширена, підкреслив Олександр Грузевич.
український військовий, українські військові, український солдат, українські солдати, ЗСУ
/ Макс Левін

Російських окупантів відкинули від Києва з боку правого берега Дніпра на відстань до 70 км, заявив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Грузевич.

Як підкреслив він в ході брифінгу, захоплення Києва є одним з найголовніших стратегічних завдань для ворога, повідомляє УНІАН.

"План провалився. Київ, як планували окупанти, за три дні не здався", - констатував він.

Грузевич зазначив, що українські військові повністю зірвали плани ворога.

"На сьогодні по правому березі річки (Дніпро) ворог зупинений майже за 70 км і смуга зовнішнього кільця розширена до 70 км, що унеможливлює ведення вогню, крім ракет, по нашій столиці. По Лівому березі у нас є невелике просування, але зараз ми його ліквідували. Так що можете бути спокійними. Але ворог перейшов до іншої тактики-цинічно розстрілює нашу інфраструктуру", - підкреслив бригадний генерал.

Також він сказав, що кожне місто на підступах до Києва готується як вузол опору.

"Наш командувач щодня об'їжджає Київ і Київську область, перевіряє стан готовності, і можу вас запевнити, що ворог далі не піде. Він буде зупинений. Одностайно всі громади заявляють, що ворога вони далі не пропустять", - запевнив Грузевич.

За його словами, створено угруповання військ для оборони Києва та Київської області.

"Створено два кола оборони, на яких ворог зупинений і не має успіху. На деяких напрямках, а це Броварське і Бориспільське, ворог взагалі відмовився від активних наступальних дій", - додав Грузевич.

читайте такожЗСУ зачищають передмістя Києва від ра**истів: названо найнебезпечніші напрямки

Раніше повідомлялося про те, що авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії ЗС РФ зазнали значни втрат. Тривають випадки подання рапортів на звільнення через небажання брати участь у бойових діях в Україні.

Також ЗСУ завдали значних втрат підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії в районах міст Харкова та Ізюма.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти