У Ердогана назвали ключові вимоги Путіна для зупинки війни в Україні

19 березня 2022, 18:43оновлено 19 березня 2022, 22:26
Володимир Путін висунув кілька вимог, які були "найскладнішими питаннями".
Путін, Ердоган
Володимир Путін і Реджеп Ердоган / Reuters

Прес-секретар президента Туреччини Ібрагім Калин розповів про вимоги президента РФ для припинення війни в Україні.

Він пояснив, що Реджеп Таїп Ердоган запропонував провести зустріч Путіна і Зеленського в Туреччині для сприяння в питанні припинення війни, пише BBC.

За даними турецької сторони, у Путіна знайшлися фактори, які, за його словами, необхідно вирішити до того, як можуть відбутися будь-які переговори на рівні глав держав.

"По-перше, це нейтралітет України, тобто її відмова від членства в НАТО. По-друге, роззброєння і взаємні гарантії безпеки в контексті австрійської моделі. По-третє, процес, який російська сторона називає "денацифікацією", усунення перешкод для широкого використання російської мови в Україні. Вважається, що досягнуто певного прогресу за першими чотирма статтями триваючих переговорів. Занадто рано говорити про повну згоду або про те, що угода ось-ось буде підписана", - сказав Калин.

За словами Калина, Путін висунув ще дві вимоги, які були "найскладнішими питаннями" - визнання Києвом анексії Криму і двох т.зв. "республік" Донбасу. Калин уточнив, що ці останні два питання "є неприйнятними вимогами для України і міжнародного співтовариства".

"Якщо буде досягнута точка за першими чотирма статтями і буде досягнута угода, то може бути обговорення на рівні лідерів п'ятої і шостої статті. Це може стати можливістю угоди і закінчення війни", - додав прес-секретар Ердогана.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про те, що є два можливі варіанти, як може завершитися війна з Росією. Або Україна беззастережно переможе РФ, або держави прийдуть до угоди, яка ґрунтуватиметься на вигідних для української держави умовах.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти