Жінки - в ТЦК, чоловіки - на фронт: в уряді висловилися про військовозобов'язаних жінок

5 червня 2024, 18:46
184
В "Резерв+" оновили дані 180 тисяч військовозобовʼязаних жінок, вони є чудовими кадрами для роботи в ТЦК, заявила Ірина Верещук.
Жінки - в ТЦК, чоловіки - на фронт: в уряді висловилися про військовозобов'язаних жінок
Верещук підтримала залучення жінок до роботи в ТЦК / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, ukrainer.net

Набір жінок в Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки допоможе вивільнити українських чоловіків для участі у бойових діях на фронті. Про це заявила віцепрем'єр-міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук у Facebook.

"Посилений набір жінок для роботи в ТЦК може вивільнити чоловіків для служби в бойових частинах", - вважає Верещук.

Верещук зазначила, що в додатку "Резерв+" оновили дані 180 тисяч військовозобовʼязаних жінок.

відео дня

"От вам чудові кадри для системи ТЦК, включаючи керівні посади", - підкреслила вона.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Мобілізація у Україні - чи призвуть жінок на службу

Як повідомляв Главред, 18 травня 2024 року в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію, який вносить значні зміни в процес військового обліку. Військовозобов'язаних жінок, які не оновлять свої дані протягом 60 днів, штрафуватимуть на суму від 17 до 25,5 тис. грн, повідомив керівник Кременчуцького районного ТЦК Мирослав Волков.

Жінки - в ТЦК, чоловіки - на фронт: в уряді висловилися про військовозобов'язаних жінок
Закон про мобілізацію / Інфографіка: Главред

Також у ЗСУ розглядають можливість мобілізації жінок за "ізраїльським зразком", повідомила радниця з гендерних питань командувача Сухопутних військ Оксана Григор'єва в коментарі The Times. Вона зазначила, що дівчат мають готувати до служби в армії з дитинства. Однак, Центр з протидії дезінформації при РНБО спростував цю інформацію, заявивши, що мобілізація жінок не є на порядку денному.

Крім цього, у грудні 2023 року кілька народних депутатів Верховної Ради підняли питання щодо призову жінок на військову службу. Наразі в Україні обов'язковій мобілізації підлягають лише чоловіки та жінки, які є військовозобов'язаними. Парламентарії тоді попередили громадян про можливість ухвалення "непопулярних рішень" у разі ширшої потреби захисту Батьківщини.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти