Зеленський і прем'єр Японії Кішіда проведуть переговори: про що говоритимуть

29 серпня 2023, 07:20
В ході бесіди Фуміо Кішіда підтвердить солідарність Японії з Україною, а також анонсує новий пакет різнобічної допомоги для відновлення України.
Фуміо Кішида, Володимир Зеленський
Фуміо Кішіда та Володимир Зеленський сьогодні проведуть телефонні переговори / Колаж: Главред, фото: president.gov.ua

У вівторок, 29 серпня, відбудуться переговори прем'єр-міністра Японія Фуміо Кішіди та президента України Володимира Зеленського. Їх ініціював японський прем'єр.

Як пише Kyodo з посиланням на джерела в японському уряді, в ході бесіди Кішіда підтвердить солідарність Японії з Україною, а також анонсує новий пакет різнобічної допомоги для відновлення України.

Кішида також, ймовірно, скористається цими переговорами для узгодження позицій із Зеленським перед самітом країн "Великої двадцятки", який пройде в Індії в наступному місяці. Раніше повідомлялося, що на полях саміту прем'єр Японії планує обговорити зі світовими лідерами допомогу Україні та нові санкції проти Росії.

відео дня

Також урядом Японії вживаються заходи для підготовки проведення Міжнародної конференції з відновлення України на початку наступного року.

Візит Кішіди в Україну

У березні 2023 року прем'єр-міністр Японії відвідував Україну з офіційним візитом. Поїздку глави японського уряду тримали в секреті, вона відбулася одразу після зустрічі Кішіди з прем'єром Індії в Нью-Делі.

Фуміо Кішіда став останнім лідером країн "Великої сімки", який відвідав Україну.

На саміті Міжнародної Кримської платформи в серпні Кішіда заявив, що його країна послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, включаючи Крим, і продовжить тісно співпрацювати з міжнародним співтовариством, зокрема з країнами G7, і буде приєднуватися до санкцій проти Росії.

Також Кішіда повідомив, що Японія надасть Україні допомогу на суму до 7 мільярдів доларів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти