Злітають вище неба ціни: в Україні подорожчало навчання у вишах

14 червня 2021, 16:16
Стало відомо, що віднедавна в країні державні виші різко підняли річну вартість навчання за контрактом для громадян України - в середньому на 10%.
Студент
В Україні подорожчало навчання у вузах / УНІАН

В українських вищих навчальних закладах подорожчало навчання на контрактній основі. Про це розповіли в програмі Сніданок з 1+1.

Повідомляється, що державні виши підняли річну вартість навчання за контрактом в середньому на 10%. Наприклад, навчання в Київському національному університеті імені Шевченка, за традицією, найдорожче в країні. Ціни коливаються від 31 до майже 58 тисяч гривень.

Далі - у Харківському Національному юридичному університеті за контракт потрібно заплатити від 30 тисяч. Навчання у Львівському національному університеті обійдеться мінімум в 23 тисяч гривень.

До того повідомлялося, що в підпорядкуванні Міносвіти перебуває понад 130 вищих навчальних закладів ‒ у тому числі класичні університети, академії, інститути, консерваторії. В середньому за кошти державного бюджету навчалися близько половини випускників шкіл.

читайте такожЦіни на навчання у вишах зростуть: на скільки і кого торкнеться

Нагадаємо, у травні минулого року Єгор Стадний, тодішній заступник міністра освіти і науки, пояснював рішення збільшити ціни на навчання тим, що кількість грошей з держскарбниці, які витрачаються на студентів-бюджетників, вдвічі-втричі більша за суму, що сплачується студентами-контрактниками.

За його словами, підвищення ціни торкнеться в першу чергу найбільш затребуваних спеціальностей - економіки, менеджменту, психології, міжнародних відносин, медицини, права, соціології, філології.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти