У Міносвіти розповіли, коли школярі знову підуть на дистанційку

24 травня 2021, 15:17
Чиновник також покладає великі надії на вакцинацію і вироблений завдяки їй колективний імунітет.
У Міносвіти розповіли, коли школярі знову підуть на дистанційку
У Міносвіти розповіли, коли школярі знову підуть на дистанційку / УНІАН

Міністр освіти України Сергій Шкарлет оцінив ймовірність переходу українських школярів на дистанційне навчання з 1 вересня.

За його словами, це питання цілком залежить від дисципліни громадян. У той же час пора звикати жити в умовах пандемії, цитує Шкарлета РБК-Україна.

"З вересня навряд чи ми підемо (на "дистанціонку" – ред.), тому що я сподіваюся, що погода нам дасть ще теплої пори року", - прогнозує міністр.

Чиновник також покладає великі надії на вакцинацію і вироблений завдяки їй колективний імунітет.

Перехід на дистанційне навчання він допускає наприкінці жовтня, коли псується погода, й активізуються респіраторні захворювання.

При цьому дитячі садки, спеціальні установи та 1-4 класи повинні в обов'язковому порядку навчатися очно – така принципова позиція Міносвіти.

Раніше школярів 4 та 9 класів звільнили від важливих іспитів. МОН звільнило від проходження державної підсумкової атестації учнів закладів загальної середньої освіти 4-х та 9-х класів у 2020/2021 навчальному році.

Карантин в Україні: новини

  • МОЗ оновило зони карантину: два регіони поміняли колір. Донецьку область перевели в помаранчеву зону карантину, а Черкаська область стала жовтою.
  • Карантин в Україні можуть скасувати за умови вакцинації від коронавірусу 70% дорослого населення. Як заявив тодішній міністр охорони здоров'я України Максим Степанов, на вакцинацію 100% дорослих українців сподіватися не варто.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти