ЗСУ повернули 10-річній дівчинці відібраний у неї окупантами смартфон

18 квітня 2022, 10:24оновлено 18 квітня 2022, 11:14
Під час затримання у одного з окупантів бійці знайшли Червоний смартфон, а також павербанк зі стразами. Після недовгих пошуків вони повернули техніку власниці.
Смартфон, дівчинка
10-річна Іванка з Тростянця / Генштаб ЗСУ

На Сумщині розвідники 93-ї бригади ЗСУ спіймали в полон російського окупанта і забрали вкрадені в української дівчинки смартфон і павербанк. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Повідомляється, що розвідники 93-ї бригади ("Холодний Яр") працювали на східному напрямку. Там вони взяли в полон механіка-водія з Кантемирівської дивізії російських Збройних сил. Під час затримання у полоненого знайшли Червоний смартфон, а також павербанк зі стразами.

Спершу окупант брехав, що всі речі належать йому. У телефоні була SIM-карта одного з російських операторів. І агресор навіть дзвонив в Росію. Але в списку контактів були і українські номери, підписані "тато"і " матуся". Бійці ЗСУ почали телефонувати на вищевказані номери і з'ясували, що гаджет належить 10-річній дівчинці Іванці З місті Тростянець.

відео дня

Телефон у неї відібрали окупанти на блокпосту. Завдяки "холодноярцям" смартфон був повернутий його власниці.

"15 березня ми виїхали всією сім'єю евакуаційним коридором з Тростянця, в той час окупованого. Стояли в колоні, на своїй машині - "шістці", були налякані, бо за місто йшли бої. Коли стояли в евакуаційній колоні, підійшли військові Росії і сказали віддати всі телефони. До цього ми видалили з телефонів Всі месенджери, щоб не надавати ворогові будь-яку інформацію. Минуло приблизно три дні, на мій номер подзвонили хлопці і запитали: "Це ви матуся?" Я відповіла - так. Дмитро з 93-ї бригади розповів, що вони у полоненого російського військового знайшли телефон. Запитує, чи живі ми. Я була так схвильована, що з початку не повірила, думала, що це якісь жарти. Іванка дуже плакала через те, що забрали телефон. І хоча мій чоловік сказав хлопцям залишити телефон собі, вони все одно відправили його нам поштою", - розповіла мама Іванки.

читайте такожЗСУ вперше вдарили по окупантам відібраним у них "Сонцепеком"

Нагадаємо, раніше, в результаті ракетного удару російських окупантів по Краматорському ж/д вокзалу (Донецька область), деякі діти отримали вкрай важкі травми.

Одна з постраждалих в результаті ракетного удару окупантів по вокзалу-десятирічна Яна. Її мати загинула на місці, а самій дівчинці довелося ампутувати обидві ноги.

12-річна Катя теж отримала важкі травми ніг, але її кінцівки лікарям вдалося врятувати. Мама дівчинки через атаку також загинула.

Хлопчик на ім'я Андрій через підлий удар окупантів залишився без руки.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти