ЗСУ прорвали ворожу оборону на півдні: окупанти РФ кидають позиції та відступають

29 серпня 2023, 12:29
7668
ЗСУ закріплюються на нових рубежах і будують додаткові укріплення, розповіла Наталія Гуменюк.
ЗСУ прорвали ворожу оборону на півдні: окупанти РФ кидають позиції та відступають
ЗСУ просуваються на запорізькому напрямку / колаж: Главред, фото: 33-та окрема механізована бригада, 35-та ОБрМП

Підрозділи Збройних сил України зуміли прорвати оборонні лінії російських окупантів на Запорізькому напрямку.

Через просування ЗСУ російські окупанти відступають, розповіла речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі інформаційного телемарафону.

"Коли зараз йде безпосереднє просування наших військ, у ворога вже немає шансів закріпити ту надірвану оборону, тому через деякий час вона виявляється в статусі "прорвана". Тобто просування наших військ очевидно в географії, воно демонструє, що безпосередньо сили противника відступають", - сказала вона.

відео дня

За словами спікера Сил оборони півдня, кожен населений пункт, який звільняють наші військові, важливий для України. Це дає можливість ЗСУ закріпитися і побудувати навколо нього додаткові рубежі оборони.

Гуменюк додала, що просування ЗСУ - це дуже потужний психологічний тиск на противника, який в умовах гібридної війни також є зброєю.

Контрнаступ ЗСУ

Раніше повідомлялося, що ЗСУ домоглися вкрай важливих успіхів на запорізькому напрямку. Сили оборони України домоглися тактично важливих успіхів в районі села Роботиного і східніше на заході Запоріжжя, повідомляють в ISW.

Хто така Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк – український військовослужбовець, капітан 1 рангу Державної прикордонної служби України, керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України, який очолює з весни 2022 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ЗСУ потужно попсували окупантів: пішли вперед і закріплюються на двох напрямках. Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ, підкреслив Андрій Ковальов.

Раніше повідомлялося, що штурмова група 30-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України знищила російських окупантів у ближньому бою. Бійці ЗСУ вистежили групу російських окупантів, які пересувалися в лісистій місцевості.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти