Ворог стягнув резерви: окупанти можуть піти на штурм Києва – український генерал

22 жовтня 2023, 01:30
На певних напрямках посилюється пильність прикордонного загонів, розповів Сергій Попко.
рф, росія
РФ стягує сили на кордон з Україною / Колаж: Головред, Фото: mil.ru

Нова небезпека з боку російських окупантів може виникнути з будь-якого напряму, зокрема з північного, заявив голова Київської міської військової адміністрації (КМВА) генерал-полковник ЗСУ Сергій Попко.

"Зокрема, ми знаємо, що в республіці Білорусь відбувається черговий етап перевірки бойової готовності їх збройних сил. Крім того, ворог тримає у прилеглих до кордону областях контингент військ, щоб перешкодити нам перекидати наші сили на фронт – на південь та схід", - наголосив він в інтерв'ю ТСН .

Водночас український генерал констатував, що ударних угруповань, які несли б зараз загрозу повторного наступу окупантів з півночі, розвідка не фіксує: "Але це не привід розслаблятися. Тому, відповідно, на певних напрямках ми посилюємо пильність наших прикордонних нарядів".

відео дня

За його словами, навколо Києва створено кілька рубежів оборони завдовжки близько тисячі кілометрів, а перший рубеж Києва знаходиться далеко від столиці.

"Побудовано надійні системи вогневого ураження противника; інженерних загороджень усіх типів; протиповітряної та протитанкової оборони; всебічного забезпечення тощо. Крім того, ми безперервно удосконалимо системи управління угрупованням, організацію ефективної взаємодії з органами виконавчої влади у Києві. Також виконуються певні заходи щодо забезпечення громадського порядку та захисту цивільного населення. Все це сплановано та проводиться систематично", - додав Попко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що Сили оборони відобразили прорив ДРГ на Сумщині. Вночі 12 жовтня російська ДРГ намагалася проникнути на територію Сумщини у напрямку одного з інфраструктурних об'єктів. Бійці ТРВ відбили спробу прориву.

У Центрі інформаційного опору при СЗГ ЗСУ раніше повідомили, що Росія та Білорусь готують провокацію проти України. За даними ЦНС, російські та білоруські війська мають намір атакувати дроном нафтобазу в Брестській області та звинуватити у цьому Київ. Провокація розрахована на зниження рівня підтримки України із боку Заходу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти