Біля Дніпра завершилося "Велике будівництво" яскравого садочка на місці колишнього пустиря

7 грудня 2021, 15:26
Біля Дніпра завершилося

У Старих Кодаках на Дніпропетровщині відкрили перший у селі дитсадок. Дошкільний заклад "Перлинка", який звели "з нуля" у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", зможе прийняти до 80 дітей. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

Садочок побудували на місці пустиря, за нетиповим архітектурним проєктом. Модернову теплу будівлю оздобили яскравими елементами. Всередині облаштували просторі світлі ігрові та затишні спальні. А надворі – зручні яскраві майданчики.

"Він відповідає усім світовим нормам. Тут діти у повній безпеці", – підкреслив народний депутат України В’ячеслав Медяник.

відео дня

У дитсадку продумали все для зручності та комфорту малечі: просторі світлі ігрові, затишні спальні, килими з дитячими малюнками. На першому поверсі для найменших вихованців зробили підлогу з підігрівом.

"У нас все – за найвищими стандартами. Маємо необхідне устаткування. І телевізори, і посудомийні машини. Замість штор-пилезбірників – стильні сучасні жалюзі", – розповіла вихователька Катерина Демиденко.

У садочку також побудували велику універсальну залу для занять творчістю, англійською та спортом. Вона оснащена акустичною стелею для звукоізоляції та попередження відлуння.

Біля Дніпра завершилося

Будівлю обладнали згідно з вимогами інклюзії. Тут є пандуси, ліфт, протипожежний балкон. Усі евакуаційні виходи облаштували безпечними вогнестійкими дверима.

"Будівля оснащена потужною вентиляцією, із системою кондиціювання. Взимку підігріватиме повітря, влітку охолоджуватиме. У групах для дезінфекції – сучасні кварцові лампи. Вони безпечні для дітей", – розповіла директорка Світлана Коваленко.

Навколо садочка висадили дерева, виклали доріжки, установили лави та яскраві зручні майданчики з безпечним покриттям. Для ігор встановили криті альтанки, каруселі та гойдалки.

Нагадаємо, будівництво та відновлення об'єктів соціальної інфраструктури є одним з пріоритетів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти