Питання повернення Криму і Донбасу вирішуватиме Вашингтон: експерт пояснив, чому це погано

24 червня 2021, 01:38
США не збираються йти з України, вважає Олег Жданов.
Байден, Путін
Україна стала ключовим моментом переговорів Байдена і Путіна / Фото Reuters

Зустріч президентів США та Росії Джо Байдена і Володимира Путіна пройшла з очікуваним результатом - сторони поки що лише обмінялися думками. Далі почнеться напрацювання вирішення питань, зокрема і тих, що стосуються України. І тут є і хороші новини, і погані. Деталі Главреду розкрив військовий експерт Олег Жданов.

На його думку, Україна стала ключовим моментом переговорів Байдена і Путіна.

"Адже у Сполучених Штатів є козир - перспектива членства України в НАТО, а також питання територіальної цілісності та суверенітету України (тобто питання повернення Криму і деокупації східних районів Донбасу). Позиція США і РФ з цих питань, як була непримиренною, так і залишилася. У будь-якому випадку, США підкреслили, що не збираються йти з України. Як сказала одна конгресвумен: "Ми забагато вклали в Україну, щоби піти з неї", - сказав Жданов.

При цьому є і негативний момент. Зокрема, за його словами, Україна може втратити право голосу.

"Єдиний негатив, який слід зазначити, полягає в тому, що наш "великий брат" (Вашингтон) реально бере ситуацію в свої руки. Якщо раніше ми сподівалися, що у нас будуть свої суверенні вимоги і свої бажання, то на сьогоднішній день питання врегулювання конфлікту на Сході України та повернення Криму повністю переходить під юрисдикцію США, що для нас не зовсім добре. Тому що статус-кво, який склався на Сході України, в якійсь мірі влаштовує Штати, адже це - величезний важіль тиску на РФ", – резюмував військовий експерт.

Зустріч Байдена і Путіна

16 червня відбулася зустріч президентів США і Росії – Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві.

За підсумками зустрічі Путін розповів, що під час переговорів було порушено питання вступу України до НАТО. За його словами, цього питання торкнулися "мазком". Також Путін заявив, що Байден підтримав Мінські угоди.

Президент США Джо Байден під час пресконференції за підсумками зустрічі з Путіним заявив, що сторони говорили про непохитну рішучість США захищати суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ми обговорили Мінські домовленості. Він (Путін, - ред.) не суперечив мені, але, звичайно, відмінності були", - зазначив глава Білого дому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти