Визнав провину й заплатив штраф: на Житомирщині засудили "пірата" за "прошивку" телевізійних приставок

9 серпня 2024, 17:10
34
1+1 media

Учасники Ініціативи "Чисте небо" продовжують активну боротьбу з медіапіратством, запроваджуючи дієві практики в напрямі захисту контенту й притягуючи до відповідальності крадіїв інтелектуальної власності.

Так, за заявою адвокатів 1+1 media Малинський районний суд Житомирської області засудив місцевого мешканця за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем) за встановлення програмного забезпечення для нелегального перегляду програм мовлення телевізійних каналів. Порушник визнав провину, отримав судимість за кримінальний злочин та заплатив штраф.

Органами досудового розслідування встановлено, що з 2022 року місцевий мешканець за плату надавав послуги з "підключення Smart TV" на території м. Малин і Малинського району Житомирської області. Фігурант рекламував свої послуги на популярній платформі онлайн-оголошень, завдяки якій знаходив нових клієнтів.

відео дня

Дії порушника суміжних прав первинно були кваліфіковані правоохоронцями як несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих) систем, вчинені під час дії воєнного стану (ч. 5 ст. 361 КК України), тобто як особливо тяжкий злочин, за який закон передбачає великі строки ув’язнення.

Враховуючи щире каяття й активне сприяння в розкритті злочину, за згодою правовласника органом досудового розслідування дії порушника остаточно кваліфіковані більш м’яко, за ч. 1 ст. 361, та з останнім укладено угоду про визнання винуватості, яка була затверджена судом. Порушника було засуджено до покарання у вигляді штрафу.

"Ми вчергове закликаємо майстрів з налаштування Smart TV діяти в межах правового поля, не порушуючи чужих прав інтелектуальної власності. Винагорода за підключення телевізійної приставки до піратського порталу не варта майбутніх проблем із законом, у тому числі обшуків, вилучення техніки, допитів, вироку суду й необхідності відшкодування правовласникам завданих збитків", — закликав керівник Ініціативи "Чисте небо" В’ячеслав Мієнко.

Довідково:

Ініціатива "Чисте небо" створена влітку 2013 року з метою розвитку в уанеті легального аудіовізуального продукту й боротьби з ресурсами, що поширюють контент із порушенням права інтелектуальної власності. Спілка налічує 17 учасників і 13 партнерів, серед яких найбільші гравці медіаринку України. Ми об’єднуємо ключових учасників медіаринку в одну спільноту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти