"Вкиди" про "смерть" Буданова і Залужного осоромили Путіна - Арестович

20 червня 2023, 18:05
3271
Російські пропагандисти поширювали фейки нібито про "смерть" Кирила Буданова і "загибель" Валерія Залужного.
Кирило Буданов, Олексій Арестович, Валерій Залужний
ІПСО про Залужного і Буданова зганьбило Путіна / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, скріншот з відео

Російські пропагандисти почали поширювати фейки про "смерть" українського головнокомандувача Валерія Залужного та керівника ГУР Кирила Буданова. Однак подібні "вкиди" були придумані навмисно. Про це заявив колишній радник Офісу президента Олексій Арестович під час розмови з правозахисником Марком Фейгіним.

Він розповів, що це було дуже незграбне ІПСО Москви.

"А коли останній раз російська сторона виглядала "витончено"? Їм потрібні ситуативні успіхи, вони не думають далеко, живуть за принципом "доживемо до понеділка". А наші такі провокації робити на імені начальника Головного управління розвідки і головнокомандувача Збройними силами під час війни — навіть останній ідіот не наважився б на таке", - сказав Арестович.

відео дня

Він також додав, що від цих "вкидів" постраждали самі росіяни.

"Тому просто постьобали цих придурків, осоромили Путіна, який розповів, що "Залужний за кордоном". "Боже, яке кончене" - добрий український вислів. Вони зловили самі себе за яйця і вдарили молотком", — сказав Арестович.

Фейки РФ Про військове керівництво України

Раніше у російських пропагандистських ЗМІ та Telegram-каналах поширили інформацію про те, що головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного "важко поранено" після ракетного удару по командному пункту поблизу Херсона. У РФ нафантазували, що Залужний нібито отримав травму голови та осколкові поранення.

Окрім того, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що бойовики нібито ліквідували командувача Сил територіальної оборони ЗСУ генерал-майора Ігоря Танцюру. Однак керівник служби зі зв'язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ Олексій Дмитрашковський заявив, що це фейк.

Пізніше російські пропагандисти сфабрикували ганебний фейк про очільника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. Росіяни використали логотип відомого українського ЗМІ, яке нібито і повідомило про смерть головного розвідника України.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти