У ЗСУ оцінили загрозу нападу РФ і назвали небезпечні напрямки

18 липня 2021, 03:02
Сергій Дроздов оцінив наміри путінської Росії захопити Україну.
всу, вмф, вмс
/ Facebook/MinistryofDefence.UA

Російська Федерація не піде в широкомасштабний наступ, тому що Україна співпрацює з іншими країнами, заявив командувач Повітряними силами Збройних сил України Сергій Дроздов.

Як заявив він в ході форуму ефективна промисловість для обороноздатності, Повітряні сили готуються до всіх можливих дій агресора на сході України, передає НВ.

"У нас є не тільки авіація, але потужні ракетні війська, які також стоять на сторожі повітряного простору. Є радіолокаційна техніка, яка завчасно виявляє і дає спостереження", — заявив Дроздов.

Командувач додав, що також сподівається на співпрацю з колегами, які допомагають розширювати кругозір і бачити, звідки ще можна очікувати загрозу.

"Ну а яким чином буде застосовуватися [авіація]... безумовно, якщо локальний конфлікт - це розглядаємо чисто Донецький регіон, можливо, підключення Кримського регіону. А якщо широкомасштабно - я думаю, що на це зараз розраховувати не можна, тому що наші партнери разом з нами не дадуть агресору проявити свої амбітні претензії до України і почати широкомасштабну агресію. Я думаю, що всі ті наміри путінської держави захопити Україну і поставити нас на коліна — це все поки наміри. Реалізація неможлива, поки ми у співпраці з іншими країнами", - сказав Дроздов.

Нагадаємо, 23 червня росЗМІ повідомили, що біля берегів окупованого РФ Криму в Чорному морі співробітники прикордонної служби Федеральної Служби безпеки нібито зробили " попереджувальні" постріли в бік британського есмінця Defender.

ФСБшники відкривали вогонь біля мису Фіолент, оскільки есмінець "перетнув кордон РФ". Також з метою "попередження" за курсом Defender метнув бомби військовий літак Су-24М.

Російська сторона стверджує, що після таких заходів есмінець покинув кордони "територіального моря" РФ.

Пізніше в МЗС України і Міноборони Британії відреагували на заяву Росії про обстріл британського есмінця Defender. Росіяни, мабуть, стріляли "невидимими бомбами", так як британська сторона ніяких атак не зафіксувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти