В Укрзалізниці розповіли, як потрапити до "червоної зони" карантину

5 березня 2021, 21:00
Укрзалізниця всю останню інформацію про розклад відразу публікує у себе на сайті. Ситуація постійно змінюється.
Укрзалізниця
Як потрапити в червону зону / УНІАН

В Укрзалізниці пояснили, як можна дістатися до населених пунктів Івано-Франківської області, яка потрапила до "червоної зони" карантину і в зв'язку з цим були обмежені посадка і висадка пасажирів.

"Укрзалізниця всю останню інформацію про розклад відразу публікує у себе на сайті. Ситуація постійно змінюється, ми завжди оперативно реагуємо. Ми на своєму сайті постійно показуємо, які найближчі станції до тих регіонів, в яких почнуть діяти обмеження на посадку і висадку з 7 березня. Наприклад, для пасажирів в Івано-Франківськ є найближча станція на території Львівської області - Ходорів. Якщо пасажири мають виїхати з гірських курортів, тобто станція на Закарпатті - Ясіня, це близько до Ворохти. Ми стежимо за достатністю місць на Львів. На Львів достатньо квитків", - розповів в ефірі каналу Україна 24 в. о. члена правління Укрзалізниці Олександр Перцовський.

А ось повернути квитки до міст "червоної зони" можна коли завгодно, навіть після того, як поїзд звідти поїхав.

читайте також"Пофіг, чий Крим?": Укрзалізниця влипла в скандал з "російським" півостровом

Перцовський попередив, що здавати квитки на дати пізніше 14-15 березня не варто – ситуація змінюється, і регіони можуть вийти з "червоної" зони, після чого посадку і висадку пасажирів там дозволять.

"Ми дозволяємо посадку, якщо, наприклад, квитки взяті з Івано-Франківська, на будь-який інший станції по ходу прямування. Ми також зараз з МОЗ та іншими міністерствами відпрацьовуємо механізм спеціальних рейсів на дати, як 8 березня, коли багато людей потребують виїзду", - сказав він.

Карантин в Україні - про що повідомлялося раніше:

  • У середу, 24 лютого, Україна знову перейшла на адаптивний карантин з поділом областей за рівнем коронавірусної небезпеки. Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території окремих регіонів буде встановлюватися "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • Міністерство охорони здоров'я вже відправило до Червоної зони карантину Івано-Франківську та Чернівецьку області. У помаранчеву карантинну зону увійшли сім областей, а всі інші регіони, в тому числі і Київ, потрапили в жовту.
  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що зростання кількості нових інфікованих коронавірусом на Прикарпатті, Закарпатті та Буковині пов'язаний з напливом туристів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти