У Слузі народу дали прогноз, скільки разів потрібно щепитися від COVID-19

7 квітня 2021, 00:01
Як заявив керівник медичного Комітету Верховної Ради Михайло Радуцький, українцям потрібно скоріше звикнути до життя в "ковидній" реальності.
Вакцинація від коронавірусу
У слузі народу спрогнозували, скільки разів на рік потрібне буде щеплення від COVID-19 / Reuters

Нардеп від президентської політсили і керівник медичного Комітету Верховної Ради Михайло Радуцький заявив - українцям потрібно буде вакцинуватися від коронавірусу COVID-19 раз на рік (за типом того, як прищеплюються від грипу). Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

За його прогнозом, до тих пір, поки не будуть провакциновані як мінімум 80% всього населення планети Земля, пандемія коронавірусу не закінчиться.

"Тим більше, що вірус мутує. Добре, що зараз доведено, що AstraZeneca, Pfizer і Sinovac працюють і проти британського штаму", - заявив він.

Радуцький також зазначив, що далі дивитимуться ‒ діє чи не діє вакцина на нові мутації коронавірусу.

"Ми вже звикли, що раз на рік потрібно вакцинуватися від грипу, і мій прогноз, що раз на рік тепер потрібно буде вакцинуватися проти COVID. Це ще одна причина світової війни за ринок", - підсумував він.

читайте такожУказ про вакцинацію - чергова імітація бурхливої діяльності

Вакцинація в Україні - що було раніше:

  • За офіційними даними, Україні були щеплені з початку прищепної кампанії 291 824 людини, з них отримали 1 дозу - 291 822 людини, завершили вакцинацію (отримали дві дози) - дві людини.
  • 25 березня в Україну прибула перша партія китайської вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac.
  • Китайська вакцина від коронавірусу Sinovac така ж ефективна, як індійська вакцина Covishield від Oxford/AstraZeneca, заявив керівник МОЗ України Максим Степанов. Він підкреслив, що медики не будуть ставити пріоритети, кому яку вакцину колоти.
  • До того Михайло Радуцький заявляв, що в Україні за нинішніх темпів вакцинація 75% населення від COVID-19 зможе відбутися через 10 років.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти