Українок, які не встали на військовий облік, не штрафуватимуть - Міноборони

17 січня 2022, 14:29оновлено 17 січня 2022, 15:43
Прямо зараз не потрібно жінкам йти в територіальні центри комплектування ЗСУ ( колишні військкомати) - прямо говорить заступник Міністра оборони Ганна Маляр.
Військові, жінки, військовий облік
У Міноборони розповіли, чи штрафуватимуть українок, які не стали на військовий рахунок / УНІАН

Заступник Міністра оборони Ганна Маляр повідомила ,що жінкам не потрібно йти в центри комплектування "прямо зараз" і ставати на військовий облік. Про це чиновниця написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами Маляр, в 2022 році штрафувати жінок, які не стали на військовий облік, ніхто не збирається.

"Прямо зараз не потрібно жінкам йти в територіальні центри комплектування (колишні військкомати). Протягом 2022 року триватиме перехідний період. Зараз ведеться робота зі спрощення порядку взяття на облік, вивчається питання пріоритетності професій, споріднених військово-обліковим спеціальностям. Тому будуть зміни, про які Міноборони обов'язково повідомить", − написала вона.

відео дня

За словами Маляр, питання з введенням штрафів зараз з'ясовується.

"Зараз це питання вивчається на предмет можливих змін. Також опрацьовується питання спрощення всіх процедур постановки на облік – як чоловіків, так і жінок. У тому числі і "цифровізація" тих процесів, які можливо перевести в онлайн", − повідомила заступниця міністра оборони.

читайте такожУ Міноборони відповіли на петицію проти військового обліку для жінок

Нагадаємо, в Україні набув чинності новий наказ Міністерства оборони. У ньому затверджено перелік галузей і професій для жінок, зобов'язаних стати на військовий облік.

Йдеться про працівниць, зайнятих у 35 сферах діяльності, які охоплюють майже весь спектр ринку праці - від громадського харчування до банківської справи.

Без військового квитка жінки не зможуть працевлаштуватися. А якщо роботодавець закриє на це очі, то отримає солідний штраф - від 5100 до 8500 грн.

Українських жінок будуть призивати на військову службу тільки в крайньому випадку. Зокрема, при введенні воєнного стану або особливому періоді мобілізації.

Таке рішення викликало масу протестів серед, власне, українок

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти