В Мінінфраструктури оголосили плани "Великого будівництва"-2022: Київська обхідна, шлюзи Дніпра і оновлення УЗ

14 лютого 2022, 12:07
В Мінінфраструктури оголосили плани

Одним з наймасштабніших проєктів, що стартує цього року у дорожній сфері, стане початок будівництва першої ділянки Київської обхідної дороги.

Про це розповів у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков, анонсуючи плани програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" на 2022 рік.

Очільник Мінінфраструктури повідомив, що переможцем тендеру на будівництво першої ділянки КОД стала найбільша будівельна компанія США – Bechtel Overseas Corporation.

відео дня

"Хочу нагадати, що саме Bechtel будувала дамбу Гувера, систему метрополітену у Сан-Франциско, Афінах, Ер-Ріяді. ЇЇ ефективний менеджмент відіграв критичну роль в успішному завершенні будівництва Євротунелю під протокою Ла-Манш, а також нового безпечного конфайнменту на території Чорнобильської АЕС", - зазначив Кубраков.

Ще один масштабний проєкт, що старує цьогоріч — капітальний ремонт Київського, Каховського, Кременчуцького, Середньодніпровського та Запорізького судноплавних шлюзів на Дніпрі, що дозволить відродити судноплавний потенціал головний річки країни.

Серед планів міністр також назвав одну з найбільших за часи Незалежності закупівель нового рухомого складу для Укрзалізниці та завершення до кінця року оновлення обходу Харкова, який розвантажить місто від транзитного транспорту.

В Мінінфраструктури оголосили плани

"Звісно ж, усі перелічені вище інфраструктурні проєкти — це лише мала частина того, що буде зроблено у 2022 році, однак дає загальне враження щодо системності та різноплановості нашого підходу до розбудови країни", — зазначив міністр.

Днями заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Великое будівництво" Кирило Тимошенко анонсував на 2022 рік реалізацію 715 інфраструктурних об’єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти