У Мінцифрі пояснили, чому в мобільному додатку Дія так мало послуг

14 жовтня 2021, 01:15оновлено 15 жовтня 2021, 12:28
У Міністерстві цифрової трансформації вважають, що послуги в мобільному повинні здійснюватися в кілька кліків. Плюс є ще один важливий нюанс.
Мстислав Баник
Банік пояснив, чому в додатку Дія недоступна послуга з отримання допомоги при народженні дитини / пресслужба Міністерства цифрової трансформації

Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Баник пояснив, чому в мобільному додатку Дія так мало послуг, якими можуть користуватися українці.

Зокрема, в інтерв'ю Главреду він прокоментував той факт, що послуга з отримання допомоги при народженні дитини доступна лише на сайті Дії та лише для стаціонарних комп'ютерів. При цьому щонайменше впродовж трьох місяців вона не працює.

"Просто є особливість - по-перше, ми дуже чутливо ставимося до появи послуг в мобільному, тому що це повинно бути просто і в кілька кліків. Такі послуги є складнішими", - пояснив Банік.

"Другий додатковий момент - для появи послуги в мобільному повинен бути накладений електронний підпис на заяву з отримання. І це трохи складніший процес - вже є відпрацьовані алгоритми саме накладень звичайних ключів за типом Приват24, а з точки зору впровадження Дії. Підпису, то тут вона поки недоступна", - додав він.

Повна версія інтерв'ю з Баніком

Нагадаємо, раніше Мстислав Баник нагадав, що в Україні з 23 серпня прирівняли електронні цифрові документи до фізичних. Якщо компанії відмовляють громадянам у прийомі цифрових документів, вони можуть викликати поліцію, яка зафіксує порушення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти