У Дніпрі прогриміли вибухи: є влучання в багатоповерхівку і будівлю СБУ

28 липня 2023, 20:57оновлено 28 липня 2023, 23:36
Вибухи в Дніпрі пролунали за кілька хвилин до оголошення повітряної тривоги. Ракетна загроза оголошувалася по всій Україні.
Ракетная атака на Днепр
У Дніпрі є влучання є влучання в багатоповерхівку і будівлю СБУ/ колаж: Главред, фото: ДСНС України

В Україні ввечері у п’ятницю, 28 липня, оголосили масштабну повітряну тривогу. У Дніпрі та Запоріжжі пролунали вибухи, повідомляють місцеві пабліки.

Зазначається, що вибухи у Дніпрі прогриміли за кілька хвилин до оголошення повітряної тривоги.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак закликав до інформаційної тиші й наголосив, що усі подробиці будуть повідомлені згодом.

відео дня

У місцевих пабліках повідомляють, що була серйозно пошкоджені верхні поверхи багатоповерхівки.

Народний депутат Олександр Бакумов повідомив, що країна-агресорка Росія нанесла ракетний удар по житловій багатоповерхівці у Дніпрі.

"Оперативно – рятувальні служби почали роботи з врятування людей та ліквідації наслідків. Це воєнний злочин, зухвале порушення законів та звичаїв війни. Виконавці та замовники – воєнні злочинці. І вони будуть покарані", – написав Бакумов у Telegram.

Відомо про трьох постраждалих

Голова МВС України Ігор Клименко повідомив, що у Дніпрі внаслідок влучання окупантів у багатоповерхівку станом на цей час відомо про трьох постраждалих.

"Станом на 21:30 за медичною допомогою звернулися троє осіб. На місці працюють рятувальники та поліцейські. Проводиться поквартирний обхід. Людям надають необхідну допомогу", – розповів Клименко.

Були атаковані багатоповерхівка та адмінбудівля

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак згодом підтвердив, що російські окупанти влучили у багатоповерховий будинок. Також він повідомив, що пошкоджень зазнала й адміністративна будівля.

"Окупанти вдарили по Дніпру ракетами. Поцілили по багатоповерхівці... Атакували й адмінбудівлю. Там виникла пожежа. Вогонь охопив площу у 100 кв м. Попередньо відомо про трьох постраждалих. На місцях прильотів працюють всі служби", – розповів голова ОВА у Telegram.

Було влучання в будівлю СБУ

Президент України Володимир Зеленський повідомив у Telegram, що російські окупанти поцілили у багатоповерхівку та будівлю СБУ.

"Дніпро. Вечір п’ятниці. Влучання в багатоповерхівку та будівлю СБУ. Знову російський ракетний терор. Оперативно провів розмови з СБУ, МВС, ДСНС, керівником ОВА. Усі необхідні служби на місці. Швидко реагуємо й допомагаємо людям. Тримаємо ситуацію на контролі. Зробимо все, щоб притягнути Росію до повного покарання за агресію й терор проти наших людей… Зробимо все заради справедливості", – написав Зеленський.

У ДСНС України повідомили, що внаслідок атаки було пошкоджено верхні поверхи 12-поверхової житлової новобудови. Рятувальники ліквідовують наслідки влучання в багатоповерхівку і вже ліквідували пожежу в адміністративній будівлі.

Кількість постраждалих зросла до 5

Очільник МВС Ігор Клименко о 22:21 повідомив у Telegram, що поквартирний обхід у багатоповерхівці завершено. Було підтверджено п’ятеро травмованих осіб внаслідок російського удару по багатоповерхівці в Дніпрі.

"Постраждалі – четверо чоловіків віком від 18 до 53 років та 77-річна бабуся. Усім надана медична допомога без госпіталізації. Поквартирний обхід завершено. Всі злочини фіксуємо. Не пробачимо росії жодного", – розповів Клименко.

В СБУ жертв і постраждалих немає

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що перше влучання було в будівлю СБУ, там зруйнована кутова частина будівлі. За попередніми даними, обійшлося без жертв та постраждалих.

"Друге влучання: багатоповерховий житловий будинок. Зруйновані верхні поверхи, які, на щастя, були не заселені тому великої кількості жертв вдалось уникнути. Станом на зараз підтверджено 5 травмованих осіб внаслідок російського удару", – зазначив Лубінець.

РФ вдарила "Іскандерами" в пусту будівлю СБУ і незаселений будинок

Мер Дніпра Борис Філатов близько 23:00 розповів деталі ракетного удару країни-агресорки РФ по місту. Він назвав дивом те, що під час атаки ніхто не загинув. За словами мера, російські окупанти влучили ракетами "Іскандер" в пусту будівлю СБУ і заодно у житловий будинок поруч, у якому не було жильців, адже це була "друга черга" під продаж.

"Загиблих немає, спаси Господи. Займаємося розбиранням завалів, прибиранням території, підрахунком збитків. Працюватимемо всю ніч", – розповів Філатов.

Кількість постраждалих зросла до 9

Станом на 23:23 відомо про 9 постраждалих, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

"Через ракетний удар по Дніпру на зараз вже 9 постраждалих. Серед них двоє дітей – 14 та 17 років. У них акубаротравма. Такий же діагноз у двох 20-річних дівчат. Ще п’ятеро з рваними ранами. Це чоловіки від 18 до 53 років і 77-річна жінка. Медики кажуть – всі задовільні. Лікуватимуться вдома", – розповів голова ОВА.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що масштабна тривога оголошена через зліт МіГ-31 з аеродрому "Саваслейка" Нижньогородської області країни-агресорки РФ.

Також у Повітряних силах додали, що є загроза удару балістичними ракетами по східних і південних регіонах України.

О 21:15 повітряну тривогу в Україні відмінили.

Последствия ракетного удара по Днепру
Наслідки ракетного удару по Дніпру/ колаж: Главред, фото: скрін

Дивіться відео наслідків ракетного удару по Дніпру:

Ракетні удари РФ по Україні

26 липня окупанти атакували Україну двічі – вдень і ввечері. Під час денного удару Росії по Україні було знищено три ракети "Калібр". Під час другої атаки – близько 17:00 – ЗСУ зафіксували пуски 36 ракет з восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. По Хмельницькій області завдано удару чотирма "Кинджалами".

У ніч на 27 липня на Хмельниччині гриміли вибухи. Уламки збитих ворожих ракет впали в населених пунктах Хмельницького району. Також уламки ракети впали на території приватного будинку в Старокостянтинівській громаді.

Пізніше з’явилися важливі подробиці ракетного удару по Хмельниччині. Російські окупанти атакували Хмельницьку область аеробалістичними ракетами "Кинджал". Внаслідок атаки пошкоджено аеродром у Старокостянтинові.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти