"Втрачаємо мільярди": заступник генпрокурора Вербицький розповів про "чорний експорт" зерна

11 червня 2024, 14:46
32
Загалом останнім часом було попереджено вивезення з території України понад 40 контейнерів сільськогосподарської продукції.
'Втрачаємо мільярди': заступник генпрокурора Вербицький розповів про 'чорний експорт' зерна
Фото: УНІАН

Україна щороку втрачає мільярди гривень через намагання недобросовісних підприємств експортувати зернові без сплати податків та повернення валютної виручки.

Про це заявив заступник генерального прокурора України Дмитро Вербицький в ефірі Єдиних новин.

"Сьогодні я вважаю, що це дійсно є проблемою. Бо більшість зерна йде нелегально – не повертається валютна виручка, не сплачуються податки в бюджет, і країна втрачає мільярди гривень", - заявив Вербицький.

Зазначається, що загалом останнім часом було попереджено вивезення з території України понад 40 контейнерів сільськогосподарської продукції, яку купили за готівкові кошти. Вказані підприємства ухилились від сплати податків на 32 млн грн.

"Фактично бюджет України не дорахувався б мільйонів гривень. І такий випадок не поодинокий. Зерно нелегально вивозять вантажівками, залізницею та морем. За даними Міністерства економіки, дві з кожних п'яти тон збіжжя вивозиться без сплати податків", - додав прокурор Максим Олефір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти