Україна має шанс на допомогу: роботу Конгресу продовжено ще на тиждень - нардепка

13 грудня 2023, 19:16
399
Напередодні лідер республіканців у Сенаті заявив, що Вашингтон не встигне затвердити військову допомогу Україні до Різдва.
Україна має шанс на допомогу: роботу Конгресу продовжено ще на тиждень - нардепка
Байден готовий на поступки в обмін на допомогу Україні /Колаж: Главред, фото: 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, Офіс президента

Роботу Конгресу США продовжено ще на тиждень - до 21 грудня замість 15 грудня, що дозволяє законодавцям устигнути затвердити подальше фінансування України до різдвяних канікул.

Як зауважила у Facebook нардепка Олександра Устінова, імовірно, демократи готові йти на поступки після зміни переговорника з республіканцями.

"Кажуть, що Байден після зустрічі з Зеленським теж сказав іти на поступки", - пише Устінова.

відео дня

Депутатка наголосила, що в України з'явився шанс, що допомога США буде все ж таки затверджена.

Підтримка України Заходом падає

США досі не можуть домовитися про подальше фінансування Української держави в умовах російського вторгнення. Республіканці вимагають від Адміністрації Байдена зайнятися внутрішніми проблемами Америки, в першу чергу - міграційним питанням, а наближені до Трампа конгресмени стверджують, що Україна все одно не переможе, тому повинна "віддати частину територій" Росії.

12 грудня після зустрічі з Зеленським лідер Республіканської партії у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що парламентарі не встигнуть затвердити допомогу Україні до Різдва.

"Все, що я сказав, це те, що практично неможливо, навіть попри досягнення угоди, розробити його (законопроект - Главред), провести через Сенат, провести його через Палату представників до Різдва", - сказав він журналістам.

Водночас американський президент Джо Байден наголосив, що готовий до компромісу із республіканцями щодо кордону, щоб вони розблокували голосування про фінансування підтримки Української держави.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти