Українців рятують із Занзібару: серед пасажирів - "уханьська" дівчина з собачкою

15 лютого 2021, 20:43оновлено 15 лютого 2021, 22:46
У Міністерстві інфраструктури України повідомили, що наша країна отримала дозвіл на виліт літака, який застряг у Африці.
літак
Українцям дозволили вилетіти з Занзібару / Reuters

Сьогодні ввечері стало відомо, що Україна отримала дозвіл на виліт літака з пасажирами авіакомпанії SkyUp Airlines із Занзібару, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook у понеділок, 15 лютого.

"Інформую щодо проблеми вильоту літака SkyUp із Занзібару. Від турецької сторони отримали необхідний дозвіл на Анталію й далі на Київ. Скоро всіх повернемо", - розповів міністр.

Також нещодавно стало відомо, що серед застряглих на Занзібарі 180 українців опинилася й Анастасія Зінченко, яка рік тому не могла вилетіти з китайського Уханя через свого собаку, повідомляє Сьогодні.

Разом з чоловіком - головою ДМСУ Максимом Соколюком - вона прилетіла відпочивати на Занзібар ще 31 січня і планувала повернутися додому 13 лютого.

Українців рятують із Занзібару: серед пасажирів - 'уханьська' дівчина з собачкою

Останні три дні українських туристів розселяли в хостели, але лише на кілька годин. Багато хто ночував де доведеться.

"Поселили тільки 90 осіб в хостел, а всі інші спали в автобусі або ж на вулиці в готелі. Завтра повинні вислати літак із запчастинами та людьми, які будуть лагодити цей літак. Вони прилітають рейсовим літаком, на який нас не пускають, тому що на нього вже черга зі 190 осіб, які теж мають вилітати", – каже дівчина.

Інша застрягла на Занзібарі туристка з України Наталія Шевченко розповіла, що люди за ці дні дуже втомилися.

"Нас, в принципі, годують, але ми за ці три доби просто втомилися. Ми і морально, і фізично виснажені. У нас є люди, які потребують ліків від серця, з нами діти. І у нас залишилися вдома справи, обов'язки, і ми маємо повернутися додому", - розповіла вона.

Українці застрягли в Занзібарі - про що раніше писав Главред:

  • Близько 180 українських туристів застрягли на африканському острові Занзібар. Над проблемою працюють Міністерство закордонних справ, туристичний оператор і перевізник.
  • Пізніше SkyUp пояснив, що з технічних причин рейс SkyUp Airlines Занзібар - Київ не вилетів за розкладом. А коли несправність усунули, потрібно було вносити зміни в маршрут, а також отримати нові дозвільні документи від країн, межі яких перетинає літак.
  • Також у компанії зазначили, що якщо не отримають документи на сьогоднішній виліт, то завтра пасажири зможуть вилетіти до Києва регулярним рейсом. До переговорів приєдналася Державіаслужба України, щоб прискорити розв'язання питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти