Сотні українців застрягли на екзотичному африканському острові

15 лютого 2021, 12:34оновлено 15 лютого 2021, 14:39
Велика група українців після відпочинку в "жовтій жаркій Африці" виявилася бранцями популярного курорту, який розташований на острові Занзібар.
Занзібар
Аеропорт острова Занзібар / Flickr / jumbokedama

Керівництво українського МЗС і посольство України в африканській країні Кенія активно працюють над якнайшвидшим поверненням на батьківщину близько 180 українських туристів, які застрягли на острові Занзібар через поломку лайнера. Про це написав на своїй сторінці в Twitter написав спікер українського дипломатичного відомства Олег Ніколенко.

"Близько 180 українських туристів застрягли на Занзібарі. Зламався літак. МЗС і посольство в Кенії працюють з туроператором, щоб він забезпечив громадян належними умовами перебування на час затримки і якомога швидше розв'язуваd питання їх повернення", ‒ написав Ніколенко.

Сотні українців застрягли на екзотичному африканському острові
Карта острова Занзібар / twitter.com/OlegNikolenko

Як повідомляє Українська служба ВВС, був скасований рейс pq6972 авіакомпанії SkyUp. Згідно з розкладом, він повинен був вилетіти до Києва 13 лютого о 12:50 за занзібарським часом.

Кілька пасажирів стверджують, що їм не забезпечили готель для очікування вильоту. А ті, кому номери все ж надали, скаржаться на погані побутові умови.

Представники туроператора JoinUp і авіаперевізника запевняють, що надали туристам все необхідне. А труднощі з поселенням в готель пояснюють великою кількістю відпочивальників на Занзібарі, а затримку з вильотом ‒ пандемічно-коронавірусними обмеженнями, через які складно організувати новий рейс до Києва.

читайте також"Держава не хоче нас бачити вдома": сотні українців застрягли в ОАЕ

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • У березні минулого року більше тисячі українців застрявали на індонезійському острові Балі.
  • Вони не могли повернутися в межі України через коронавірусний карантин.
  • Ситуація ускладнювалася тим, що влада Індонезії, якій належить Острів Балі, прийняли рішення про скасування штрафу за прострочення візи для іноземців (70 доларів на добу).
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти