Українцям пообіцяли подвійне громадянство, але попередили про заборони

5 березня 2021, 11:30
В Україні будуть встановлено ряд обмежень на подвійне громадянство, підкреслив Дмитро Кулеба.
Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба / УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував наміри влади щодо запровадження подвійного громадянства для українців.

Як підкреслив він в ході онлайн-брифінгу, який транслювався у Facebook МЗС, у відповідному рішенні РНБО відображені контури позиції держави, яка повинна знайти відображення в майбутньому в законодавстві щодо участі осіб з подвійним або кількома громадянствами.

"Політика, яку ми будемо реалізовувати, складається з двох елементів. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство з країнами ЄС, країнами світу, які є для нас дружніми, які не становлять для нас ніякої загрози, і список цих країн буде калібруватися, він буде залежати від деяких критеріїв", - сказав глава МЗС.

За його словами, таким буде можливість тримати ареал української присутності в світі, як одного цілого, і громадянин України, який виїхав на постійне місце проживання, наприклад, в країну ЄС в перспективі зможе стати і громадянином цієї країни ЄС, і залишитися при цьому щастю українського простору, зберегти український паспорт.

У той же час він підкреслив, що будуть встановлені ряд обмежень на подвійне громадянство для депутатів парламенту, міністрів. Також не буде дозволено подвійне громадянство з РФ.

"Я є послідовним прихильником цієї ідеї, ми працюємо з депутатами над відповідними законодавчими змінами. Є один виняток - це держава-агресор, з ним не може йти мови про будь - яке подвійне громадянство", - вказав міністр.

Кулеба додав, що це політика, яка ще має знайти своє законодавче формулювання.

читайте такожЗеленський ввів у дію рішення РНБО про подвійне громадянство

  • Як раніше заявив віце-прем'єр-міністр, міністр реінтеграції Олексій Резніков, на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей російські паспорти отримали близько 300 тисяч громадян України. У Криму ця цифра перевищує два мільйони осіб.
  • За словами Рєзнікова, після деокупації українцям з окупованих територій потрібно буде визначатися, громадянином якої країни бути.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти