Україна зробила дві пропозиції Росії щодо Донбасу

17 березня 2021, 23:28оновлено 18 березня 2021, 01:16
Українська делегація в ТКГ закликала до гуманітарного розмінування на Донбасі перед Великоднем.
Війна на Донбасі
Українська сторона чекає відповіді Росії / УНІАН

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і член української делегації Олексій Резніков заявив, що процес гуманітарного розмінування і відкриття КПВВ Щастя і Золоте на Донбасі може початися до Великодніх свят, якщо російська сторона в переговорах в ТКГ прийме пропозицію української делегації.

За словами віце-прем'єр-міністра, він запропонував напередодні Великодніх свят почати гуманітарне розмінування і розблокувати роботу КПВВ Щастя і Золоте.

"Чекаємо відповідних рішень російської делегації", — сказав Резніков.

За словами координатора підгрупи з безпеки глави СММ ОБСЄ посла Яшара Халіта Чевіка, механізм протимінної діяльності і проект документа з розмінування 19 ділянок на лінії розмежування вже готовий.

Гуманітарне розмінування передбачає розмінування кладовищ, об'єктів інфраструктури (водо-, газо - та електропостачання), де системно проводять регламентні та інші види робіт.

читайте такожЗасідання ТКГ по Донбасу завершилося скандалом

Також Резніков зазначив, що участь у засіданнях Майї Пирогової, яка заочно засуджена за тероризм, – неприпустима. Тому українська делегація запропонувала повернутися до тристороннього формату.

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

  • Вчора українська делегація переривала зустріч політичної підгрупи ТКГ через участь у ньому Пирогової. Українська сторона вимагає, щоб так звані "експерти ЛДНР" не були присутні на засіданнях ТКГ.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак 9 березня заявив, що Німеччина, Франція і Україна запропонували варіант мирного врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі в рамках Мінських угод. Якщо Росія не погодиться з даним планом, це означатиме, що Москва не налаштована на дозвіл збройної конфронтації.
  • Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук 12 березня сказав, що глава Офісу президента Андрій Єрмак і радник президента РФ Дмитро Козак ведуть переговори про організацію нового саміту в рамках Нормандського формату, який може пройти в квітні.
  • 13 березня голова фракції Слуга народу Давид Арахамія розповів про те, що загострення на Донбасі може тривати до відновлення нової хвилі переговорів у Нормандському форматі. Армія України мобілізована і готова відповідати на провокації противника.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти