У Кравчука викрили Росію в маніпуляціях через новий план щодо Донбасу

16 березня 2021, 23:48оновлено 17 березня 2021, 00:57
Гармаш розповів про позицію РФ щодо плану Німеччини та Франції на Донбасі.
Війна на Донбасі
Коли обговорюватимуть новий план щодо Донбасу / УНІАН

Представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш заявив, що в Росії прекрасно знають про новий план Німеччини і Франції щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, а також знають про деталі документа.

"Не тільки я, але і, думаю, вся делегація, принаймні, Кравчук теж, дізналися про цю пропозицію по кластерах, коли півтора місяці тому Дмитро Козак увірвався на засідання ТКГ, щоб заявити, що ніякої дорожньої карти "нормандський формат" для Мінських угод напрацьовувати не буде, тому що "нормандська четвірка" не має права втручатися у внутрішні справи України. Тоді ми дізналися, що ведеться робота над ще якимись пропозиціями. Потім на кожному засіданні ТКГ Росія і її маріонетки запитували: чому ми обговорюємо план Кравчука, поданий ним у листопаді, якщо вже напрацьовується інший план?",- зазначив Гармаш, передає Радіо Свобода.

За словами Гармаша, Росії не вигідний такий план, і вони всіляко маніпулюють даною ситуацією.

читайте такожКравчук оголосив про реакцію Росії на мирний план по Донбасу

"Але Козак (заступник глави адміністрації президента РФ - ред.), власне, вже позначив свою позицію, коли півтора місяці тому заявив на ТКГ, що ці пропозиції не будуть "дорожньою картою". Тобто Росії невигідні ці пропозиції. Тому говорити, що Москва їх не бачила, це очевидна маніпуляція", — додав представник ОРДЛО.

Мирний план по Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти