Україна перетворилася на сателіта США: експерт пояснив ризики

23 березня 2021, 00:50
Україна продовжує деградувати як держава, а могла б конкурувати з Росією за перше-друге місце в Східній Європі.
Україна, США
Вся зовнішня політика України зведена до очікування дзвінка від Байдена , зазначив Рудяков / УНІАН

Україна перетворилася на сателіта Сполучених Штатів Америки та провідника американських інтересів у Чорноморському регіоні та Східній Європі. Дана ситуація є дуже небезпечною для України.

Таку думку озвучив Главреду директор інформаційно-політичного центру Перспектива Павло Рудяков і додав, що насправді Україна могла б конкурувати з Росією за перше-друге місце в Східній Європі.

"У нас немає власної зовнішньої політики, яка б ґрунтувалася на національних інтересах. Не так давно на щорічній зустрічі дипломатів Зеленський підкреслював, що вона повинна бути економічно обґрунтованою і приносити економічну вигоду. А буквально за місяць ми сваримося з Китаєм і записуємо собі мінус 3,6 мільярдів доларів, а з судовими витратами – всі 4,5 млрд", - сказав експерт.

відео дня

За словами Рудякова, перевага України лише в тому, що серйозні країни і міжнародні організації мають відносно нашої країни довгострокову стратегію, і наша функція щодо стримування Росії грає нам на користь.

"Заради цього стримування нас і використовують, не дозволяючи нам впасти, і не віддають нас на розтерзання росіянам, полякам, словакам або угорцям. А тепер до цього списку додадуться ще й проблеми з Німеччиною", - зазначив він.

Директор інформаційно-політичного центру Перспектива додав, що "наші зовнішні контакти на найвищому рівні зведені до мінімуму. А зараз вся зовнішня політика зведена до очікування "дзвінка від бога", тобто від Байдена".

"Ми продовжуємо деградувати як держава, негативні тенденції у всіх сферах: економічній, соціальній, епідеміологічній, у сфері розвитку демократії. Україна - не бідна країна, багата на природні ресурси, однак якщо так триватиме ще кілька років, ми опинимося у вкрай складній ситуації", - вважає Рудяков.

За його словами, об'єктивно рівень України набагато вищий за сьогоднішній.

"При правильній політиці ми могли б конкурувати з Росією за перше-друге місце в регіоні колишнього СРСР, Причорномор'я та Східної Європи. Але зараз все це звучить утопічно. Наш рівень сьогодні - це Молдова і Литва", - резюмував експерт.

читайте такожЕксперт пояснив, чим загрожує Києву випад посла України на адресу Німеччини

Нагадаємо:

  • 17 березня Посол України в Німеччині Андрій Мельник написав колонку для Berliner Zeitung, в якій стверджував, що Німеччина повинна зіграти ключову роль в припиненні окупації Криму Російською Федерацією, оскільки несе історичну відповідальність перед Україною за нацистську тиранію, внаслідок якої загинули понад 8 млн наших військових.
  • Посол зазначив, що впродовж двадцятого століття Німеччина двічі окупувала півострів – в 1918 і в 1941 році. Дипломат додав, що за часів окупації проведено нещадну кампанію винищення населення – вбито сотні тисяч мирних жителів.
  • Експерт Юрій Романенко - керівник політичних програм Українського інституту майбутнього - вважає, що після нової гучної заяви посла України в Німеччині Андрія Мельника відносини нашої країни з ФРН ніяк не зміняться.
  • Політолог, директор аналітичного центру Третій сектор Андрій Золотарьов вважає, що якщо Україна руйнуватиме відносини з тими країнами, у співпраці з якими вона повинна бути економічно зацікавленою, то країні загрожує непринадна доля.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти