Україна поставила питання закриття морських портів США для російських суден

2 березня 2022, 21:52
Україна поставила питання закриття морських портів США для російських суден

Блокування, услід за Великобританією та Канадою, обслуговування у портах США суден російських чи пов’язаних з ними компаній, а також сприяння у виключенні росії та її організацій з ключових міжнародних асоціацій були серед питань, які підняв міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час перемовин з міністром транспорту США Пітером Буттіджеджем.

Як повідомляє у Facebook Олександр Кубраков, темою перемовин стали системні заходи підтримки України в боротьбі з агресором.

Одним з ключових питань було, за словами міністра, постачання Україні летального озброєння, медичних засобів та гуманітарної допомоги. Воно буде збільшуватися, і для цього пропрацьовуються нові маршрути постачання з США через європейські країни до України.

відео дня

"У дуже короткий час нам вдалось домовитися із західними сусідами про максимальне спрощення процедур проходу вантажівок та потягів через кордони до України. Однак потрібно розуміти, що допомога наших партнерів наразі відбувається у дуже небезпечних умовах", — зазначив очільник МІУ.

Погрози країни-агресора щодо постачання технічної і гуманітарної допомоги ставлять на перший план повне закриття неба над Україною. Неадекватні дії країни агресора та постійне нехтування всіма міжнародними правилами та нормами роблять це питанням захисту не лише України, але і громадян країн НАТО.

Піт Буттіджедж підтвердив готовність США максимально допомагати з відновленням української інфраструктури після завершення війни та деокупації українських територій.

"Українську інфраструктуру цілеспрямовано знищують. Йдеться про десятки мостів, сотні кілометрів доріг та залізниці, цивільні та військові аеропорти. Наразі окупаційні війська вже почали стріляти і по українських портах. Ми щодня фіксуємо усі злочини — і збитки, які вони завдають", — зазначив Олександр Кубраков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти