Україна наздогнала росіян у виготовленні дронів-камікадзе - міністр Камишин

26 лютого 2024, 17:25
Україна наздогнала Росію у виробництві дронів-камікадзе-аналогів іранських дронів типу Shahed, сказав профільний міністр Олександр Камишин.
Камишин, дрон
Камишин додав, що у виробництві інших зразків БПЛА наша держава також має успіх / колаж Главред, фото УНІАН

Україна наздогнала країну-агресора Росію у виробництві дронів-камікадзе - аналогів іранських безпілотників моделі Shahed. Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в ефірі національного телемарафону.

За словами чиновників, українські зразки схожі на іранські БПЛА і за кількістю вибухівки на борту, і за дистанцією польоту, і за іншими тактико-технічними характеристиками.

На цей рік наші можливості виробити такі дрони вже нічим не поступаються Росії", - сказав він.

відео дня

Камишин додав, що у виробництві інших зразків БПЛА наша держава також має успіх.

"Те, що на Росії вибухає - це все наше", - підсумував чиновник.

Хто такий Олександр Камишин?

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України, колишній голова правління Укрзалізниці. До того, як очолив Укрзалізницю, — менеджер в Dragon Capital і SCM, засновник компаній Latifundist Media, Grano Group, AgTech Farm і Fortior Capital, повідомляє "Вікіпедія".

Дрони для України

12 грудня 2023 року міністр оборони України Рустем Умеров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Український чиновник висловив подяку латвійській стороні за відповідну ініціативу. Як розповів у січні Спрудс, до коаліції безпілотників приєдналися понад 20 країн.

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, група країн Альянсу хоче передати українським захисникам мільйон безпілотників в рамках військової допомоги.

Зокрема, є інформація, що на озброєнні ЗСУ вже десятки дронів вітчизняного виробництва. Йдеться не лише про безпілотні літальні апарати, а й про надводні дрони. Як розповідав раніше міністр Камишин, Україна налагодила серійне виробництво вітчизняного аналога "Шахедів".

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти