Удар по Україні Сарматом: військовий експерт оцінив найгірший сценарій агресії РФ

11 серпня 2021, 01:37
Заяви РФ про міць Сармата розраховані на НАТО, в першу чергу, на США, впевнений Олег Жданов.
ракета Сармат
У РФ заявили про випробування ракети Сармат / Скріншот відео з youtube.com

Заяви російської верхівки про завершення наземних випробувань нового ракетного комплексу Сармат є фантастикою і спробою видати бажане за дійсне, заявив військовий експерт Олег Жданов.

У матеріалі на Главреді він пише про те, що сама ракета Сармат не настільки велика, щоб нести ядерний заряд великої потужності.

"У Росії заявляють, що у них завершені державні випробування, але ще потрібно подивитися, коли вони зможуть поставити Сармат на озброєння війська. Тому що питання масовості виробництва - дуже хворобливе для РФ сьогодні", - зазначив експерт.

На його думку, навіть якщо випробування Сармата закінчаться успішно, говорити про те, що завтра почнуться масові поставки цього ракетного комплексу військам, не доводиться.

Військовий експерт упевнений в тому, що заяви РФ про міць Сармата розраховані на НАТО, в першу чергу, на Сполучені Штати Америки.

"РФ вирішила приділити особливу увагу саме ракетному озброєнню. Це єдиний напрямок, де Росія може себе показати, як держава, рівна не тільки США, але і НАТО в цілому. Росія визнає, що їй не дістати НАТО ні в повітрі, ні на морі, але на суші може", - пише він.

Жданов не виключив, що теоретично Росія може і по Україні завдати удару Сарматом, однак близькість України і Росії служить якоюсь гарантією того, що проти нас навряд чи буде застосовано ядерну зброю.

"До того ж, від Києва до Москви 850 км, і, якщо подує вітер зі швидкістю 200 км/год, через чотири години радіоактивна хмара буде в Кремлі, і її ніхто не зупинить. Тому якщо Росія завдасть по Україні ядерний удар, це з її боку буде не просто пострілом собі в ногу, а пострілом собі в голову. Тактична зброя проти нас застосована може бути, проте в разі перемоги Росії над нами їй же і доведеться розсьорбувати наслідки радіоактивного зараження на нашій території. Тому ймовірність застосування Росією ядерної зброї проти нас - мінімальна, фактично дорівнює нулю", - додав Жданов.

читайте такожВідбиття агресії РФ: Зеленський розповів про потужну зброю України

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що прийняття на озброєння комплексу Нептун зробить Україну ще сильнішим гравцем в акваторії Чорного та Азовського морів.

Нагадаємо, в Україні пройшли випробування крилатою протикорабельної ракети Р-360 комплексу ЖК - 360мц Нептун.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти