Загроза для Кримського мосту: ЗСУ розгортають дивізіони з ракетами Нептун

5 липня 2020, 11:55
Україна посилить свої позиції в акваторії Чорного і Азовського морів, підкреслив президент.
Зеленський
Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що прийняття на озброєння комплексу Нептун зробить Україну ще більш сильним гравцем в акваторії Чорного і Азовського морів.

Про це він сказав у ході виступу на урочистих заходах з нагоди Дня Військово-Морських Сил ЗСУ в Одесі.

"Зараз йде активний розвиток військово-морських баз і навчальних закладів, облаштування місць постійної дислокації бойових частин ВМС, розвиток об'єктів національного флоту, відновлення, модернізація і надходження нового озброєння і військової техніки", - зазначив він.

Президент також додав, що випробування вітчизняного ракетного комплексу Нептун є найважливішим для України. "Прийняття його на озброєння зробить нас ще більш сильним гравцем в акваторії Чорного і Азовського морів", - зазначив він.

читайте такожСтало відомо про проблеми з виробництвом нової крилатої ракети НептунКрім того Зеленський додав, що у найближчих планах України отримати катери Island і Mark VI в рамках військової допомоги з боку США.

Зазначимо, що за словами командувача ВМС Олексія Неїжпапи, у 2021 році планується прийняти на озброєння протикорабельні комплекси Нептун і розгорнути три дивізіони.

Як підкреслив він в інтерв'ю Радіо Свобода, один з дивізіонів розмістять на Азовському морі, два — на Чорному.

За словами Неїжпапи, випробування ракетного комплексу тривали кілька місяців і показали, "що ніщо не заважає ураженню декількох цілей одночасно".

"Зброя однозначно ефективна, головне завдання зараз — отримати Нептун якомога швидше і грамотно його застосовувати", — заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що росЗМІ у своїх повідомленнях з приводу випробувань ракети Нептун звертають увагу на те, що нова українська ракета може нести загрозу для Кримського мосту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти