У Путіна придумали нову "замануху" для отримання паспорта РФ: експерт пояснив, чим це загрожує Україні

16 червня 2021, 03:50
Люди завжди порівнюють, багато хто біжить туди, де "краще годують". Тому якщо життя в Україні буде кращим, ніж у Росії, то ми завжди будемо у виграші.
паспорт РФ
Україна могла б заявити, що дбатиме про росіян з українським корінням / Фото: УНІАН

У російській Держдумі зареєстрували законопроект "Про репатріацію в Росію", згідно з яким представники народів, які "історично" проживають на території РФ в пострадянських країнах, отримають можливість спрощеного отримання російського громадянства. Волонтер і блогер Юрій Касьянов пояснив, чим цей документ у разі його ухвалення загрожує Україні.

"(Загрожує, - ред.) тим же, чим і все інше, спрямоване до нас від Росії - небезпекою поглинання Росією тим чи іншим способом, якщо не прямим вторгненням, то проведенням подібної політики. Ми вже бачили і бачимо, як на Донбасі масово роздають російські паспорти, і тепер Кремль йде далі – цілеспрямовано і послідовно здійснює імперську політику", - сказав Касьянов Головреду.

Він зазначив, що при такому розвитку подій Україна повинна бути сильною, а українська влада – піклуватися про українських громадян будь-якої національності сильніше, ніж російська влада про своїх співвітчизників за кордоном.

"Тому що люди завжди порівнюють, багато хто біжить туди, де "краще годують". Тому якщо життя в Україні буде кращим, ніж в Росії, то ми завжди будемо у виграші. Можна, звичайно, зробити "хід конем" і оголосити, що ми дбаємо про росіян з українським корінням - наприклад, які проживають в Росії. Це була б контрпропаганда, але для цього потрібно цим людям щось запропонувати", - сказав Касьянов.

Довідка. Репатріація - повернення на батьківщину, передає Вікіпедія. Термін зазвичай вживається щодо військовополонених, переміщених осіб, біженців, емігрантів, повернення територій разом з населенням з відновленням в правах громадянства, незаконно анексованих в результаті розпаду держав, повернення в країну проживання застрахованого при настанні страхового випадку або його останків.

Видача російських паспортів - про що раніше писав Главред:

24 квітня 2020 року глава Кремля Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям "ДНР" і "ЛНР" отримати російське громадянство в спрощеному порядку.

Міністр з питань окупованих територій Олексій Резніков заявляв, що Україна не застосовуватиме санкції щодо жителів окупованих територій, які отримали російські паспорти. Однак їм потрібно буде зробити вибір та відмовитися від одного з громадянств.

На початку травня 2021 року в МВС РФ заявили, що майже 530 тисяч жителів так званих "Донецької та Луганської народних республік" за два роки отримали російські паспорти в спрощеному порядку.

До кінця 2021 року громадянами РФ можуть стати ще 500 тисяч українських громадян, які проживають в окупованих районах Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти