У Єрмака відповіли на фейк про загибель дитини на Донбасі після удару ЗСУ

4 квітня 2021, 14:24оновлено 4 квітня 2021, 16:01
Олексій Арестович зажадав назвати ім'я дитини, яка нібито "загинула через обстріли ЗСУ".
В ОП відповіли на фейк росЗМІ
Олексій Арестович / УНІАН

Радник глави Офісу президента, спікер української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Олексій Арестович прокоментував розтиражований росЗМІ фейк про те, що нібито на Донбасі загинула дитина 2016 року народження після удару ЗСУ.

Коментуючи у своєму Facebook чергову маніпуляцію РФ, Арестович зажадав назвати ім'я та прізвище дитини, яка нібито "загинула через обстріли ЗСУ" в Олександрівці Донецької області.

За його словами, ніяких докладних даних про подію в "ДНР" поки ніхто не представив. Він не виключив, що цей фейк може бути перевіркою реакції Києва перед серйознішими провокаціями.

"ПІБ... загиблої в селищі Олександрівка дитини і постраждалої жінки" немає. Фотографій з місця події немає. Невідомо навіть ще, чи був взагалі якийсь вибух/підрив в цьому місці, в цей час. Зате Володін, спікер Держдуми, вже вимагає виключення України з Ради Європи", - пише радник глави ОП.

У свою чергу Арестович висунув низку вимог ініціаторам фейку:

"Наша відповідь:

  • покажіть ПІБ дитини і докази смерті саме з названої причини ("скидання вибухового пристрою з українського дрона");
  • верифікуйте докази через СММ ОБСЄ;
  • провину за загибель цивільного населення, згідно міжнародного права, несе держава-агресор, яка розв'язала війну".

читайте такожКравчук висунув жорстке звинувачення на адресу Путіна через Донбас

Що відомо про новий фейк РФ по Донбасу:

  • Раніше спікер Держдуми РФ В'ячеслав Володін зажадав виключити Україну з Ради Європи після появи фейку про те, що нібито в результаті удару безпілотника ЗСУ на Донбасі загинула дитина 2016 року народження.
  • У свою чергу блогер Олександр Коваленко уточнив, що пропагандисти РФ синхронно і активно включилися в поширення фейку, що в Олександрівці на околиці Донецька в результаті дій ЗСУ загинула дитина.
  • Він пояснив, що пропагандистам РФ було принципово важливо поширити фейк про те, що село Олександрівське знаходиться поблизу Донецька, а саме, навмисне сплутати його з прифронтовим селом Олександрівка, що знаходиться на лінії фронту.
  • Він зазначив, що село Олександрівське, в якому стався трагічний інцидент, знаходиться в найглибшому тилу окупантів і жоден дрон ЗСУ туди просто не може долетіти.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти