Тил ворога "змішає з землею": експерт показав, куди дістане американська MLRS

30 травня 2022, 14:37
759
Поставки американських РСЗВ української армії можуть змінити динаміку війни, впевнений Томас Тейнер.
HIMARS
HIMARS / shephardmedia.com

Американський реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS або M270 на озброєнні ЗСУ здатні знищувати командні пункти і лінії постачання РФ без страху бути знищеними контрбатарейною боротьбою.

Як пише в Twitter військовий експерт Томас Тейнер, М142 і М270 відрізняються мобільністю і кількістю ракет в пакеті. Вони мають велику кількість переваг над Ураганами і Смерчами, якими володіють окупанти РФ.

Він нагадав, що для перезарядки радянських РСЗВ потрібно від 20 хвилин до 40 хвилин. Перезарядка обох американських РСЗВ займає всього 5 хвилин.

Разом з перезарядкою РСЗВ РФ можуть дати в кращому випадку один залп на годину. Американським системам потрібно 1 хвилину, щоб бути готовим до стрільби.

Як працює американська РСЗВ:

  • дрон фіксує ціль
  • відправляє GPS-координати на установку
  • установка готова вести вогонь
  • M142 або M270 здатні робити 5-6 залпів на годину.

Експерт пише, що реальна дистанція максимальної стрільби ракет перевищує 70 кілометрів.

Одна установка зможе не тільки дістати практично по будь- якій російській позиції, але і зможе уражати важливі шляхи сполучення - Антонівський міст біля Херсона і Каховську дамбу біля Нової Каховки.

Українські військові також зможуть знищити ключові вузли сполучення ЗС РФ у Харківській області у Вовчанську та Куп'янську. Остання зокрема служить для постачання угруповання в Ізюмі.

Автор переконаний, що постачання американських РСЗВ українській армії може змінити динаміку війни.

"Кожна російська атака буде відбита, кожна російська точка постачання буде знищена. А ми вже знаємо, що Росія не може просунутися далі, ніж на 80-90 км пунктів постачання", — підкреслює автор.

HIMARS M142

Американська ракетно-артилерійська система підвищеної мобільності на колісному шасі M142 HIMARS – High Mobility Artillery Rocket System) - це високомобільна система, призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів, а також для надання вогневої підтримки своїм підрозділам.

Вона може вести вогонь керованими і некерованими ракетами. При цьому на п'ятитонній вантажівці в першій версії HIMARS розміщувалося шість тактичних ракет або одна Оперативна ракета ATACMS M-140.

РСЗВ здатна наносити удари ракетами дальністю до 300 кілометрів.

На європейському театрі військових дій ракета Precision Strike missile класу "земля-земля" (яку може використовувати HIMARS) стане "вбивцею російських систем протиповітряної оборони (наприклад, С-400 "Тріумф") або комплексів" Іскандер", а в Тихому океані її метою стануть китайські бойові кораблі, вважають військові оглядачі.

Характеристики:

  • Маса, кг 11 000
  • Запас ходу, км 480
  • Основне озброєння 6 ракет РСЗВ типу MLRS або 1 тактична ракета типу ATACMS
  • Екіпаж (розрахунок), чол. 3 (оператор, водій, командир розрахунку)
  • Калібр, мм 227 мм
  • Скорострільність пострілів / хв 1, 2, 3, всі 6
  • Прицільна дальність, м від 2 км до 300 км
  • Максимальна дальність, м 300 км.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти