"Там жорсткі бої": у ЗСУ назвали шалені втрати росіян під Авдіївкою

7 грудня 2023, 12:00
Під Авдіївкою тривають жорсткі контактні бої. В окупантів величезні втрати за той період, упродовж якого вони намагаються захопити місто.
Украинские военные, российские военные
У ЗСУ назвали шалені втрати росіян під Авдіївкою/ колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, міноборони РФ

Російські окупанти вже упродовж двох місяців активно намагаються оточити Авдіївку на Донеччині. За цей час загарбники втратили у боях біля цього міста понад 15 тисяч своїх військових.

Про це розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі "Громадського радіо". Він зазначив, що зараз на цьому напрямку тривають жорстокі бої.

Також Штупун розповів, що упродовж доби російські окупанти провели на Авдіївському напрямку 34 атаки.

відео дня

"Там тривають жорсткі бої, не можна сказати, що там щось захоплено. Окупанти трошки просуваються, потім ми їх відсуваємо; йдуть контактні бої", – зазначив він.

Речник Сил оборони Таврійського напрямку наголосив на величезних втратах росіян у живій силі. Згідно з його даними, упродовж місяців, у які загарбники здійснювали спроби оточити Авдіївку, їхні втрати "точно перевищили 15 тисяч".

Війна в Україні

Раніше офіцер прямо сказав, чи будуть ЗСУ виходити з Авдіївки. Українські військові в Авдіївці б'ють рекорди по ліквідації окупантів. Однак це не зупиняє ворога і росіяни продовжують кидати величезну кількість живої сили та техніки на штурм міста. Українські військові не планують виходити з Авдіївки, заявив офіцер "Легіону Свободи", майор МВС Максим Морозов.

Також раніше президент України Володимир Зеленський назвав одну-єдину ціль нового наступу РФ. За словами Зеленського, кремлівський диктатор Володимир Путін не виграв жодну з операцій на фронті цьогоріч. Однак, констатував він, Росія посилила тиск на фронті.

Нагадаємо, в ГУР оцінили, чим битиме РФ по Україні. У РФ складна ситуація з бронетехнікою, але є багато ракет. Окупанти продовжують виробництво ракет та ударних дронів і скоро можуть знову масово ними бити.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти