Стало відомо про підсумки засідання КСУ щодо закону про мову

3 листопада 2020, 16:39
Про дату наступного засідання Конституційного суду щодо цього питання не повідомляється.
Конституційний суд
Конституційний суд не виніс вердикт щодо закону про українську мову / УНІАН

У вівторок, 3 листопада, Конституційний суд розглядав подання щодо конституційності закону про державну мову. КСУ не виніс свій вердикт щодо цього питання.

Як повідомляє інформагентство Інтерфакс-Україна з посиланням на пресслужбу КСУ, Велика палата розглянула подання про відповідність закону про українську мову Конституції, однак рішення так і не було прийнято.

"Засідання за поданням про мову відбулося, рішення не винесено", - підкреслили в суді.читайте такожКрах планів України: у Слузі народу заявили про нові погрози від КСУ

Закон про українську мову

  • Верховна Рада України прийняла закон Про забезпечення функціонування української мови 25 квітня 2019 року. Законопроект підтримали 278 парламентаріїв.
  • Закон регламентує українську мову як єдину державну мову на території України.
  • 21 липня 51 парламентарій подав до Конституційного суду подання щодо конституційності закону про українську мову.
  • На думку одного з авторів подання, народного депутата VII-VIII скликання Олександра Долженкова, закон прийнятий Радою в порушення процедури і спрямований на дискримінацію національних меншин в Україні.
  • У березні 2020 року голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що парламент розгляне поправки до закону про функціонування української мови.
  • У вівторок, 3 листопада, Конституційний суд провів закрите засідання, на якому розглядав питання відповідності Конституції України закону про функціонування української мови як державної.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти