США на чолі з Байденом продовжать постачати Україні зброю - МЗС

7 грудня 2020, 09:47
Дмитро Кулеба переконаний, що Байден не закриє "двері" перед Україною.
Кулеба
Кулеба розповів про постачання зброї зі США / УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України переконані, що і після зміни влади у США постачання зброї у нашу країну продовжуватиметься.

Як заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю РБК-Україна, він вдячний адміністрації Барака Обами за те, що вони багато зробили для України, але вважає помилкою ненадання Україні зброї.

"Зараз ці двері вже відкриті. Всупереч тодішнім залякуванням Росії та лояльних до неї спікерів, війна не розгорілася з новою силою, а зброя, яку ми отримуємо зі США, використовується для зміцнення нашої обороноздатності. І я не очікую, що ці двері можуть закритися під час нової адміністрації", - сказав Кулеба.

Постачання американської зброї в Україну - про що йшлося раніше:

  • 26 серпня кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден пообіцяв у разі перемоги на виборах попрацювати над тим, щоб надати Україні летальне озброєння.
  • 23 жовтня 2020 року Верховний головнокомандувач Об'єднаних сил в Європі американський генерал Філіп Брідлав заявив, що якби США ухвалили рішення надати Україні ПТРК Javelin у перші два тижні після початку російської агресії, то ситуація на Донбасі розвивалася б зовсім інакше.
  • 10 листопада 2019 року помічник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Роберт О'брайен назвав умову, за якої Америка припинить постачання летальної зброї в Україну. За його словами, це можливо у випадку, якщо Росія і Україна досягнуть мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. О'брайен також нагадав, що адміністрація Дональда Трампа перша почала постачання летальної зброї Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти