Спецпідрозділ ЗСУ врятував від талібів афганські сім'ї: операцію не змогли провести США і Канада

30 серпня 2021, 15:54
Спроби евакуації американцями і канадцями з Афганістану провалилися.
Спецпідрозділ ЗСУ врятував від талібів афганські сім'ї: операцію не змогли провести США і Канада
Україну евакуювали сотні людей з Афганістану / Facebook/DefenceIntelligenceofUkraine

У п'ятницю рано вранці, 27 серпня, в захопленому талібами Кабулі українськими військовими була проведена спецоперація з евакуації кількох сімей афганських перекладачів, які працювали з військовими Канади.

Як пише канадське видання The Globe and Mail, спецназівці з України змогли здійснити операцію через день після того, як останній Канадський евакуаційний літак вилетів з Афганістану, і через кілька годин після теракту біля воріт кабульського аеропорту.

Відзначається, що евакуювати сім'ї намагалися до цього канадські військові, проте спроба провалилася, як і інша, організована Державним департаментом США.

Журналісти пишуть, що напередодні запланованого виведення останніх сил США 31 серпня, українські військові пішки вийшли в місто, щоб супроводити два мікроавтобуси з перекладачами, і їх сім'ями - жінками і дітьми - на аеродром.

У матеріалі наводяться слова евакуйованих афганців, які вражені тим, як українці пішли на ризик, щоб врятувати їх, чого не зробили ні канадські, ні американські сили.

Спецпідрозділ ЗСУ врятував від талібів афганські сім'ї: операцію не змогли провести США і Канада
/ Facebook/DefenceIntelligenceofUkraine

"Всі були здивовані. Минулого місяця я намагався, щоб нас хтось завів. Ми запитали американців, канадців, катарців, усіх - і рішення не було. Вони боялися вийти. Українські солдати були для нас янголами", - сказав Джавед Хакмаль, який разом з чотирма дітьми був евакуйований з Кабула.

Раніше повідомлялося про те, що Україна евакуювала із захопленого талібами Афганістану українців та громадян інших країн.

Зокрема, військово-транспортний літак Іл - 76МД евакуює не тільки українців, розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти