ЗМІ виявили, що через халатність чиновника Міноборони Канєвського для ЗСУ втридорога закупили фляг на 54 млн

29 червня 2024, 12:43
141
ЗМІ виявили, що через халатність чиновника Міноборони Канєвського для ЗСУ втридорога закупили фляг на 54 млн

Через халатне ставлення чиновника Міноборони Гліба Канєвського, який зараз є т.в.о. Департаменту політики закупівель Міноборони, армійські фляги для фронту були придбані за ціною втричі вищою, ніж ринкова.

Про це пише видання "Закон і бізнес".

Як зʼясували журналісти, за 153 тис. армійських фляг державна агенція "Державний оператор тилу" заплатила 54 млн грн. Тобто пластикова літрова фляга обійшлася у 355 грн. Хоча такі самі фляги американського зразка вільно продають за 120 грн., а аналоги можна знайти й за 72 грн.

відео дня

Встановлено, що "Державний оператор тилу" 4 рази оголошував закупівлі пластикових фляг для ЗСУ. Перші двоє торгів за спрощеною процедурою були скасовані. Хоча на них подалися троє учасників, і вони були готові продати 100 тис. фляг менше ніж за 20 млн грн. Але їхні пропозиції були відхилені через відсутність актів відповідності технічній специфікації Міноборони.

У результаті угоди на поставку фляг були укладені без проведення тендерів з сумнівними фірмами, які до того не займалися подібними поставками. А специфікації та вимоги до фляг фактично розроблялися під конкретних учасників.

"Канєвський, з його ж слів, знав про проблеми з документацією, вирішення яких дозволило б зекономити значні кошти для держави, проте приховував їх та всупереч службовим обов’язкам не вживав заходів для їх вирішення та підвищення ефективності оборонних закупівель", - йдеться в статті.

Нагадаємо, що Канєвський відомий тим, що ухилявся від призову від армії, а після вручення повістки працевлаштувався до Міноборони, де наразі відповідає за закупівлі.

До того він довгий час очолював антикорупційний центр StateWatch і тісно співпрацював із активістами-антикорупціонерами Віталієм Шабуніним і Юрієм Ніколовим, які за даними ЗМІ, також ухиляються від армії. А щодо Шабуніна ДБР розслідує дві кримінальні справи - за ухилення від мобілізації та підробку документів НАЗК.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти