"Росія вже програла": експерт розповів, яке майбутнє чекає країну-агресора

21 липня 2022, 14:28
Росія досі залишається примітивною країною, відрізаною від технологічних ринків і все більш залежною від великих гравців. Однак вона не зникне.
Росія, Ілля Куса
Росія не стане конкурентом США і Китаю - Ілія Куса / Колаж pixabay, УНІАН

Після війни в Україні Росія втратить право стати глобальним гравцем на рівні США і Китаю. Таку думку в інтерв'ю Главреду розповів експерт з питань міжнародної політики та Близького Сходу Українського інституту майбутнього Ілія Куса.

"Росія стратегічно програла, тому що вона витратила купу ресурсів – грошей, впливу – і не змогла відстояти глобальний інтерес. Тобто вони втягнулися у війну, можливо, навіть отримають непогані умови перемир'я, але це не буде перемогою в плані глобального масштабу", - пояснив Куса.

За його словами, Росія все ще залишається країною без можливості генерувати Соціальні та інші інновації, відрізаною від технологічних ринків і все більш залежною від великих гравців, у тому числі - Китаю. Однак вона не зникне.

"Росія буде гравцем середньої руки, до якого так і будуть ставитися. І так як ядерна зброя нікуди не дінеться, це буде забезпечувати їм якесь місце в світі, тому що в ядерних технологіях Росія займає лідируючі позиції, тут нічого не сказати - в Росії ядерної зброї набагато більше, ніж в Китаї", - говорить Куса.

Також, за словами Куси, з точки зору міжнародної стабільності, Росії варто було б залишатися в колишніх кордонах з більш прозорим, демократичним урядом і не в ізоляції. Тому захід і надалі намагатиметься підтримувати діалог з РФ.

"Ізоляція тільки заважає торгівлі, розвитку, співпраці. Росія-величезний ринок, який ніхто спочатку не хотів втрачати. Це питання політичне - якщо ці питання будуть вирішені і для того, щоб їх вирішити, потрібно буде поміняти владу, наприклад, в рамках системи, то так і будуть робити", - зазначив Куса.

читайте такожЗ'явиться новий статус-кво: експерт розповів, якими будуть наслідки Третьої світової війниВійна в Україні-Новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти