РФ стягнула "елітні" частини й техніку: у ЗСУ назвали умову штурму Бахмута

1 жовтня 2023, 14:56
1348
Операція українських захисників у Бахмуті може початися лише після того, як вона буде ретельно спланована, зазначив Ілля Євлаш.
ВСУ
ЗСУ відбивають атаки РФ під Бахмутом / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України, 22 окрема механізована бригада

В Бахмуті Донецької області російські окупанти зосередили танкові, мотострілкові та десантні полки чисельністю понад 10 тисяч особового складу, розповів начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

Як підкреслив він в ефірі інформаційного телемарафону, у цьому районі тривають запеклі бої.

Він уточнив, що на Лимансько-Куп'янському напрямку збільшилася вже повністю укомплектована чисельність 25-ї армії РФ. За його словами, раніше там було 12 тисяч військових, зараз йдеться про більш ніж 17 тисяч.

відео дня

Представник Східного угруповання військ вважає, що РФ не збирається залишати Бахмут. Водночас він пояснив, що штурмувати Бахмут — це дуже велика ціна, тому Україна не може дозволити втратити там стільки людей.

Український офіцер уточнив, що операція українських захисників у Бахмуті може початися лише після того, як вона буде ретельно спланована відповідно до наявної обстановки, а також після проведення всіх мінно-інженерних вибухових розгороджень.

"Зараз вживаються всі необхідні заходи, щоб просунутися вперед, бойові порядки і закріпитися там і завдати вогневого ураження противнику", - додав Євлаш.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ стримують окупантів під Бахмутом і наступають на двох напрямках. ЗСУ завдали удару по пункту управління, зенітно-ракетному комплексу С-300 і 6 артилерійським засобам противника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що бійці ЗСУ можуть взяти війська РФ у Бахмуті в піпівоточення. Російські окупанти в районі Бахмута зіткнулися з проблемою логістики, оскільки ЗСУ обстрілюють трасу Бахмут – Горлівка, сказав Ілля Євлаш.

Росія змінює тактику під Бахмутом, розповів раніше заступник командира 2-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Олексій Тарасенко. За його словами, противник все більше використовує безпілотники і намагається придушити українські опорні пункти.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти