РФ націлилась на два міста, посилює удари дронами: Сирський розкрив колосальні втрати ворога

14 листопада 2023, 18:10оновлено 14 листопада 2023, 19:31
1489
За два тижні наступу Росія втратила понад 4 тисячі своїх солдатів.
война, війна, зсу, всу, сырский, сирський
Росія наступає попри втрати / Колаж Главреда. Фото: Telegram Сирського, Міноборони РФ

Росія продовжує наступ одночасно на кількох східних напрямках. Зокрема росіяни, попри великі втрати, атакують ЗСУ в районі Куп’янська, доповів командувач Східного угрупування генерал Олександр Сирський у Telegram.

Крім того, Росія збільшила кількість використання дронів-камікадзе.

На півночі та півдні від Бахмута російські війська намагаються перехопити ініціативу шляхом проведення контратак.

відео дня

"Втім, наші оборонці розбивають усі плани та намагання окупантів захопити нашу землю", - підкреслив Сирський.

За словами генерала, ворог щодня втрачає свої наступальні спроможності. Сирський розкрив двотижневі втрати ЗС РФ на сході.

За два тижні в районі відповідальності ОСУВ "Хортиця" російські окупаційні війська втратили понад 4 тисячі осіб. Знищено та пошкоджено понад 500 одиниць військової техніки окупантів.

Бої на Донбасі

Росія у жовтні пішла в новий масштабний наступ на сході України, намагаючись повернути втрачені позиції під Бахмутом, захопити залізничний вузол у Куп'янську та оточити ЗСУ в Авдіївці.

Експерти підтверджують, що окупанти, не рахуючись з колосальними втратами у живій силі й техніці, повільно просуваються на сході України. Водночас бійці ЗСУ зауважують, що українському угрупуванню в Авдіївці найближчим часом може загрожувати оточення з трьох сторін - у разі, якщо "сіра зона" розширюватиметься.

Багато політиків й аналітиків сподіваються, що з наближенням холодів ситуація на фронті зміниться - РОВ "загрузнуть" у багнюці. Але у колах захисників щодо цього вельми скептичні - готуються до найгірших сценаріїв боїв узимку.

Зауважувалося, що Росія почала більше застосовувати дрони-камікадзе, а також посилила артобстріли позицій ЗСУ, імовірно, після отримання чергового пакету зі снарядами з КНДР.

Та попри важкі бої з окупантами і повільні темпи контрнаступу ЗСУ, Зеленський все ще сподівається, що Україна досягне результатів до кінця 2023 року.

Всього у війні з Україною, за даними Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, Росія втратила щонайменше 150 тисяч людей загиблими.

Вас також можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти