Рішення щодо Волині: в Польщі поставили неочікувану умову вступу України до ЄС

24 липня 2024, 09:09
6395
Польща виступала за підтримку вступу України в ЄС, однак тепер міністр оборони висунув неочікувану вимогу.
Владислав Косиняк-Камиш, флаги Укр, ЕС
У Польщі вимагають вирішити питання щодо Волині перш ніж Україна ввійде в ЄС / Колаж: Главред, фото: flickr, Władysław Kosiniak-Kamysz

Польща не зможе погодитися на вступ України до Європейського Союзу до тих пір, поки між країнами не закінчаться суперечки довкола подій на Волині у роки Другої світової війни. Про це в етері Polsat News заявив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Він зазначив, що у теперішніх умовах Польща наскільки може підтримує Україну, але у відносинах між країнами не все ідеально. Тому, на його думку, реальна політика "має поставити ультиматум", щоб вступ України до Євросоюзу не був можливим без вирішення "питання Волині".

Косіняк-Камиш додав і те, що кінець війни для Польщі настане тільки тоді, коли Україна здобуде перемогу над країною-агресором Росією, оскільки в іншому випадку зберігатиметься пряма загроза війни для Польщі.

відео дня

"Тут вирішується питання безпеки Польщі і питання Європи", – підкреслив він.

Що таке Polsat News?

Polsat News — польський інформаційний телеканал, перший телеканал групи Polsat, віщає з 7 червня 2008. Керівником каналу з моменту його утворення є Генрік Собірайський, пише Вікіпедія.

Вступ України в ЄС - що відомо

Нагадаємо, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що 25 червня, Європейський Союз офіційно розпочав переговори щодо членства в ЄС України та Молдови.

Раніше стало відомо, що початок офіційних переговорів щодо членства України в Європейському Союзі не означає, що процес завершиться швидко. Україна планує виконати всі вимоги для вступу до 2030 року.

Нагадаємо, що Україні доведеться повністю адаптувати законодавство, правову систему та економіку до умов Європейського союзу.

Інші новини з Польщі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти